1000 מתחמי מזון והסעדה שבבעלות חברת שירותי המזון "בון אפטיט" יפסיקו חלוקת קשי פלסטיק החל מיום חמישי הקרוב, בהדרגה. המהלך צפוי להגיע לשיאו עד ספטמבר 2019, אז בכל נקודות השירות של החברה לא יסופק יותר המוצר.
קשיות פלסטיק הפכו בשנים האחרונות לבעיה סביבתית, בעיקר בנזק שהם גורמים בנתיבי מים שונים. ברוב המקרים הם כלל לא הכרחיים לשתייה. האמריקנים משתמשים בכ-500 מיליון קופסאות פלסטיק חד פעמי מידי יום, דבר המזהם מאוד את הסביבה.
החברה, שבססיסה בפאלו אלטו שבקליפורניה, רכשה 16.8 מיליון קופסאות פלסטיק עד כה, מהן 420 אלף בשנת הכספים האחרונה.
בהנהלת בון אפטיט מודעים כי השימוש בקשים הינו הרגל מגונה של הלקוחות ומעוניינים לעזור להם: במקום קשיות הפלסטיק יציעו קשיות נייר לסועדים שיש להם קושי רב להתמודד עם המחסור בקשים, או אנשים עם מוגבלויות הזקוקים להם בשל קושי פיזי.
הקשיות החדשות עשויות מחומר דמוי קרטון ודמוי קומפוסט, שאינו הופך דחוס כמו רוב קשיות הנייר. הגרסה הזו יקרה יותר מפלסטיק אך החברה מבטיחה כי העליה בהוצאות לא תתגלגל ללקוחות. "אנחנו רוצים לעשות את הדבר הנכון עבור הסביבה", מסבירים מנהלי החברה. "כחברה גדולה אנחנו יכולים לשמש דוגמא עבור חברות אחרות ואולי אחרים בענף ילכו בעקבותינו ויבצעו שינוי דומה.
את ההשראה לצעד קיבלה החברה מאוניברסיטת פורטלנד שבאורגון, שם החליטו הסטודנטים על הוצאת קשיות הפלסטיק מהקמפוס כבר באפריל. לבון אפטיט יש מתחם הסעדה במקום וכך התוודעו מנהליה לרעיון. לחברה מתחמים נוספים גם במכון לאומנות של שיקגו, מוזיאון גטי בלוס אנג'לס, אוניברסיטת וושינגטון שבסנט לואיס ועוד.
בון אפטיט אינה הראשונה שאימצה את הרעיון, אך הראשונה שבבעלותה מתחמי הסעדה כה רבים. אלסקה איירליינס החליטה גם היא על הפסקת השימוש בפלסטיק בטיסותיה ומועצות ערים כמו ניו יורק, סיאטל ומליבו החלו לשקול לאסור על שימוש בשטחן. כמו כן, ביום שני האחרון החליט האיחוד האירופי על כללים חדשים בנוגע לשימוש בפלסטיק בשטחו, כולל איסור על פריטים חד פעמיים שונים כמו סכו"ם, צלחות וקשי שתיה. גם חברת מקדונלד'ס בוחנת מעבר לקשיות נייר בסניפיה בבריטניה. נכון לעכשיו קופסאות קשי פלסטיק נמצאות רק מאחורי הדלפק, והם מובאים ללקוחות רק על פי בקשה מיוחדת.
דיאנה כהן, מנכ"ל קואליציית הפלסטיק בברקלי שבקליפורניה, שיבחה את בון אפטיט על הפעולה: "זו התחלה מצוינת. שקיות ניילון וקשיות פלסטיק הן קצה הקרחון. הן למעשה שער להבנת סוג האתוס החד-פעמי שיצרנו ואנו חיים בו".