הנשיא הסורי בשאר אל אסד הודיע כי יערוך ביקור רשמי בקוריאה הצפונית וייפגש עם המנהיג קים ג'ונג און. כך הודיעה היום (ראשון) התקשורת בפיונגיאנג. כמו כל פגישה של ראש מדינה עם קים, מדובר בהישג עבור קוריאה הצפונית. מאז שעלה קים לשלטון, הוא לא נפגש עם אף מנהיג בארצו.
"אני הולך להיפגש עם מנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און", אמר אסד על פי דיווחי סוכנות הידיעות המקומית KCNA. לשכתו של אסד לא הגיבה לדיווחים.
על פי הדיווח, אסד אמר את הדברים בזמן שקיבל את כתב המינוי של שגריר קוריאה הצפונית לארצו, מון ג'ונג נאם.
פיונגיאנג ודמשק שומרות על יחסים טובים, וגופים של האו"ם האשימו את קוריאה הצפונית בשיתוף פעולה עם סוריה בכל הנוגע לייצור נשק כימי - האשמות שפיונגיאנג מכחישה.
המשותף לשתי המדינות הוא הבידוד המדיני. קוריאה הצפונית בבידוד בשל תכנית הגרעין שלה, וסוריה בעקבות הטקטיקות הקשות שהיא עושה בהם שימוש במהלך מלחמת האזרחים.
מאז תחילת השנה, עם זאת, קים יזם שורה של פגישות דיפלומטיות עם מנהיגי סין וקוריאה הדרומית, והוא אמור להיפגש עם הנשיא דונלד טראמפ ב-12 ביוני בסינגפור.
"העולם מקבל בברכה את האירועים יוצאי הדופן בחצי האי הקוריאני שיזם לאחרונה המנהיג הפוליטי המעולה והנבון של קוריאה הצפונית קים ג'ונג און", אמר אסד לפי סוכנות הידיעות של קוריאה הצפונית, "אני בטוח שהוא ישיג את הניצחון הסופי ויאחד את קוריאה בלי להיכשל".
על פי משרד החוץ של קוריאה הדרומית, שכנתה מצפון כוננה יחסים דיפלומטיים עם סוריה בשנת 1966, ופתחה שגרירות בדמשק. סוריה פתחה את השגרירות שלה בפיונגיאנג שלוש שנים אחר כך.
שיתוף פעולה צבאי הדוק בין שתי המדינות החל כאשר קוריאה הצפונית שלחה כ-530 חיילים, כולל טייסים, נהגי טנקים ומפעילי טילים לסוריה במהלך מלחמת יום כיפור שנערכה בשנת 1973.
"הממשלה בסוריה תתמוך, כמו תמיד, בכל מדיניות ובכל הצעדים של מנהיגות קוריאה הצפונית והיא תפתח את הקשרים הידידותיים עם קוריאה הצפונית", אמר אסד לפי סוכנות הידיעות בפיונגיאנג.