- ברקע הפרשות האחרונות: פייסבוק מקלה את הגישה להגדרות הפרטיות והאבטחה
- למרות הדיבורים היפים, פייסבוק מתנגדת להצעות חוק שמגבילות את השליטה שלה במידע של הגולשים
- פייסבוק תציב מגבלות על מודעות עם תוכן בעייתי או מתסיס ותתמוך בהצעת חוק הנוגעת לפרסומים פוליטיים
- דליפות המידע האישי של פייסבוק: החברה מנתקת את קשריה עם כל החברות האחיות של קיימבריג' אנליטיקה
פייסבוק דוחה את הטענות שפרסם הניו יורק טיימס לפיהן היא נתנה לחברת אפל, וליצרני סמארטפונים וטאבלטים אחרים, גישה לעומק המידע האישי של משתמשי הרשת החברתית. לדברי החברה, הגישה למידע האישי נשלטת ומפוקחת על ידי פייסבוק, והיא נמצאת תחת ההגדרות של המשתמשים.
מניית פייסבוק צנחה ב-1.3 אחוזים לפני תחילת המסחר היום (שני), במה שאמור היה להיות התחלה טובה לחברה בשבוע המסחר בוול סטריט.
התוכנה, שאליה התייחס תחקיר הניו יורק טיימס, הושקה לפני עשור ונעשה בה שימוש על ידי כשישים חברות, כולל אמזון, אפל, בלקברי, HTC, מיקרוסופט וסמסונג. כך כתב סגן נשיא פייסבוק לשיתופי פעולה איים ארכיבונג בפוסט בבלוג החברה.
לפי הטיימס, פייסבוק העניקה לחברות השונות גישה למידע על חברי המשתמשים, למרות שהם לא נתנו לכך את הסכמתם, וגם לאחר שהחברה הצהירה שאינה חושפת את המידע הזה עם גורמים שלישיים.
כמה יצרני מכשירים יכלו לקבל מידע אישי גם של חברים של משתמשים שחשבו כי הם הגבילו את שיתוף המידע. כך טוען הטיימס.
"בניגוד למה שנטען בניו יורק טיימס, מידע של חברים, כמו תמונות, היה נגיש למכשירים השונים רק כאשר הגולשים החליטו לשתף את המידע הזה עם חבריהם", אמר ארכיבונג.
פייסבוק נמצאת תחת מתקפה מצד הרגולטורים ובעלי המניות לאחר שהיא נכשלה להגן על המידע של 87 מיליון משתמשים - בו נעשה שימוש על ידי חברת המידע הפוליטי קיימבריג' אנליטיקה.
פרשת המידע דווחה לראשונה בחודש מרץ על ידי הניו יורק טיימס והלונדון אובזרבר.
ארכיבונג אמר כי המקרים האלה "שונים מאוד" מבחינת השימוש במידע על ידי מפתחים של גורם שלישי.