חברת הטכנולוגיה Intuit, העוסקת בסליקת כרטיסי אשראי לא מאפשרת ללקוחותיה לרכוש כלי נשק באמצעות הטלפון או בקניה אונליין. לקוחות שינסו להזמין כלי נשק באמצעות אשראי, לא יצליחו לבצע את העסקה. כך טוענים בתי עסק רבים שמוכרים רובים. הם הגיבו בזעם על ההחלטה ואמרו כי איש לא עדכן אותם מראש על הצעד הזה.
לטענת המוכרים, לא התאפשרה גם מכירת מוצרים שאינם כלי נשק, כמו למשל חולצות, כוסות ואפילו שיעורי בטיחות בנשק. בחלק מהמקרים, דחיית העסקה התבצעה אחרי שהמוצר נשלח ללקוחות ולכן ישנם עסקים שמדווחים כי הם נאלצו ליצור קשר עם הלקוחות ולבקש מהם אמצעי תשלום אחר.
נשק. קשה יותר לרכוש אונליין
בחברת הסליקה הכחישו בתוקף כי הם מונעים מלקוחותיהם לרכוש כלי נשק. "המדיניות שלנו מתייחסת לתשלומים שמתקבלים בתעשיות שנתונות לרגולציה פדרלית, כמו מכירת טבק, חיות מחמד, אלכוהול, רובים וכלי נשק" נכתב בבלוג של Intuit. "החברה שלנו לא מחרימה אף אחת מהתעשיות האלה - וזה כולל את תעשיית הנשק".
בחברה ציינו כי חלק מהבנקים איתם הם עובדים דורשים כי הלקוחות יהיו נוכחים בעת הקניה ויגהצו פיזית את כרטיס האשראי. עם זאת, אין באפשרות החברה לוודא שהלקוח אכן היה נוכח ולכן העסקאות האלה מסורבות. Intuit טוענת גם כי היא ידעה מראש את כל החברות המעורבות.
אחד מנפגעי המדיניות הזאת של חברת הסליקה הוא קן קמבל, בעל עסק למכירת נשק ולאימוני ירי באריזונה. הוא סיפר כי הוא מוכר רק ללקוחות עם רשיון נשק והמשלוח לא מגיע ישירות לבית, אלא לחנות סמוכה לבית הקונה, כדי שזהותו תעבור אישור.
למרות הצעדים האלו שנוקט בעל העסק כדי לעמוד ברגולציה, שירותי הסליקה שלו הפסיקו לעבוד. לדבריו, הוא התקשר לחברת Intuit והבהיר להם כי הוא עומד בכל הכללים. "למרות זאת, הם סרבו לסגת מההחלטה שלהם"
ברשת פוקס ניוז השמרנית מתחו ביקורת על המהלך, אך הפרשן הבכיר השופט אנדרו נפוליטנו הבהיר כי לחברה זכות חוקית להחליט כי היא לא עובדת עם תעשיות מסוימות, "אבל זאת החלטה עסקית גרועה".