עונת ההוריקנים השנה החלה מוקדם מהרגיל עם הוריקן "אלברטו" שפגע במפרץ מקסיקו. סופת הבכורה לקיץ זה הגיע מספר ימים לפני תחילת יוני ובכך זכתה לכינוי "חריגה". אמנם המדינות המעורבות התמודדו בהצלחה יחסית עם הסופה, אבל לפנינו עוד סופות רבות ולא ברור מה יהיה היקפן.
אם לא די בכך, מדענים מצאו כי שינויי אקלים הביאו לכך שסופות הוריקן מאטות את קצבן אך מנגד הופכות ליותר הרסניות. עם כל החדשות האלה מנסים להתמודד עכשיו ב- Federal Emergency Management Agency , הזרוע הפדרלית שאמורה להתמודד עם סיוע לאוכלוסיה במצבי אסון. ואלו ממש לא כל הצרות שלהם.
בפימ"ה עובדים כבר תקופה ארוכה עם פחות מדי כוח אדם מול יותר מדי מפגעי טבע ומזג אוויר. כשהוריקן הארווי פגע בטקסס, 1 מכל 12 אנשי מילואים התעלם מהקריאה לבוא לעזור.
מאז אנשי המילואים של פימ"ה, שמהווים מחצית מכוח האדם של הארגון, הספיקו להיות מוקפצים גם לפלורידה, פורטו ריקו, קליפורניה ועוד. ואחרי שרשרת כזאת ארוכה של אירועי טבע, קיים חשש אמיתי שעם פגיעת ההוריקן הבא, פשוט לא יהיו מספיק אנשי מקצוע שיוכלו להגיש סיוע.
נכון לעכשיו, רק שליש מכוח האדם של הסוכנות זמין לתת מענה בשעת אסון, לעומת 56% שהיו זמינים לפני שנה. זה קשור בכך שחלק מהעובדים עדיין נמצאים בשטח ונותנים מענה באזורים שעדיין משתקמים מאסונות טבע. "זה בקושי המינימום האפשרי ומפחיד לחשוב מה יקרה אם יהיו עוד אסונות" אמרה אליזבת צימרמן, בכירה לשעבר בפימ"ה.
לפי מסמכים פנימיים של פימ"ה, הסוכנות זקוקה לתוספת של 26 אחוזים בכוח האדם שלה. וגם זה, בהנחה שכל כוחות המילואים שלה יגיבו לקריאה. והמחיר לכך גבוה: בפימ"ה מעבירים עובדים מאזור אסון אחד לאזור אסון שני ובחלק מהמקרים שולחת כוח עבודה לא מיומן למקומות בהם נדרש סיוע מקצועי של בעלי נסיון.
גורמים מקומיים שעובדים עם פימ"ה אומרים כי בסוכנות פשוט לא מצליחים לעמוד במשימה שלהם - וגם יודעים מה גורם לכך: התהפוכות ושינויי כח האדם הרבים. "הם לא מבינים את המערכת, הם רק יודעים למלא מסמכים" אמר אחד מהם.
אנשי המילואים של פימ"ה מסבירים כי בניגוד לאנשי המילואים של הצבא, שמוזנקים גם הם בזמן אסון, להם אין שום בטוחה לכך שמקומות העבודה שלהם ישמרו עבורם כשישובו אחרי תעסוקה של חודשים ארוכים.
בפימ"ה יודעים שאת המצב הזה אפשר לפתור בקלות על ידי חקיקה מתאימה. גורמים בסוכנות פנו לכמה מחוקקים וביקשו שתנאיהם של אנשי המילואים בארגון ישוו לאלו של הצבא בכך שלא יהיה ניתן לפטרם. עם זאת, בקונגרס עדיין לא החלו לקדם את החקיקה הזאת.
אם כך נראה שלקראת עונת ההוריקנים 2018, גם פימ"ה וגם האזרחים בארצות הברית צריכים להסתמך לא רק על כוחות הסיוע, אלא בעיקר על המזל.