סין משיבה מלחמה: שעות ספורות לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע על הטלת מכסים בגובה 25%, שהיקפם מוערך ב-50 מיליארד דולר, על כ-800 מוצרים סיניים, הגיעה התגובה מבייג'ינג. סין הודיעה כי תטיל מכסים בגובה של 25% על 659 מוצרים המיובאים אליה מארה"ב. על מנת להדגיש את הסמליות במהלך, הודיעו הסינים כי המהלך ייכנס לתוקף ב-6 ביולי, בדיוק כמו המכסים שהטילה ארה"ב על הסחורות מסין. יש לציין כי ארה"ב הודיעה כי המכסים שתטיל לא יחולו על טלוויזיות ומכשירים סלולריים.
התקשורת בסין, המהווה שופר של המשטר בבייג'ינג, תקפה בחריפות את הנשיא האמריקאי, שפתח לדבריה במלחמת סחר. במאמר המערכת של סוכנות הידיעות "שינחואה" נכתב כי "החכם בונה גשרים, והטיפש בונה חומות". וחזרו על האמירות של הגורמים הרשמיים בממשל, לפיהן סין תגן על האינטרסים שלה במקרה של מלחמת סחר.
בביטאון המפלגה הקומוניסטית "יומון העם" גינו את "האובססיה של ממשל טראמפ לגלם את התפקיד המביש של מחריב הכלכלה העולמית". לדבריהם, "אין מנצחים במלחמות סחר. המאמצים האמריקאיים להתחיל אחת כזאת מזיקים באופן קיצוני לסחר ולכלכלה העולמית. העולם כולו יצטרך לשלם על הפעולות השגויות והחד-צדדיות של ארצות הברית".
כזכור, שר האוצר של ארה"ב סטיבן מנוצ'ין התנגד למהלך, אך לא הצליח לשכנע את טראמפ להימנע ממנו. הצעד האמריקאי מגיע לאחר שיחות בין המדינות, המהוות את שתי הכלכלות הגדולות בעולם, שהתמקדו בהגדלת רכישות סיניות של מוצרים מארה"ב, והקטנת גירעון הסחר של ארה"ב מול סין.
שר החוץ הסיני וונג יי, שנועד אתמול עם מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו, אמר כי ארצו מוכנה להגיב לכל מהלך של הטלת מכסים. בשיחה שערך עם כתבים בבייג'ינג לצד פומפאו, אמר וונג כי "בכל הנוגע למסחר קיימות שתי אפשרויות: לשתף פעולה, כך ששני הצדדים ירוויחו - או עימות, שיוביל להפסדים הדדיים". פומפאו אף נפגש עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, שאמר כי על ארה"ב "לנהוג באחריות ובשיקול דעת", על מנת להימנע מ"קרע עמוק", כדבריו.