"הם אוסרים על הזרע שלי!", אמר ארי נגל, בן 42 שסייע להביא לעולם 33 ילדים בעשר השנים האחרונות, על ידי תרומות זרע מרובות שביצע. ארי מתח ביקורת על משרד הבריאות בירושלים, שלדבריו אוסר עליו לתרום זרע. "יש רשימה של 'אסורים לתרומת זרע' בישראל, ואני היחיד שנמצא בה", אמר. את הדברים אמר נגל בראיון שפורסם אמש (שבת) בניו יורק פוסט.
נגל, שמוכר בכינויו הספרמינייטור, נמצא רוב זמנו בניו יורק, שם גם רוב ילדיו. בדצמבר האחרון הוא הוטס לישראל בעקבות בקשתה של אישה בת 43 שיתרום לה זרע. עם זאת, לדברי נגל, העובד בבנק הזרע שפך את הזרע שלו ומסר לנגל כי נאסר עליו לשמור את הזרע של התורם. נגל מאמין כי העובדים במכון זיהו את השם שלו והודיעו לרשויות, שהורו להם לא לשמור את הזרע. משרד הבריאות בישראל שלח מכתב אל האישה והבהיר לה כי אסור לה להשתמש בזרעו של נגל בישראל, וכי כל בנקי הזרע קיבלו הודעה על כך.
על פי החוק הישראלי, על תרומות זרע להיות אנונימיות - לתורם אסור לדעת מי קיבלה את הזרע, ולה אסור לדעת מי תרם לה. החוק הזה לא תקף לתורם שחותם שהוא מוכן להיות הורה משותף של התינוק או התינוקת שנולדים כתוצאה מהתרומה. נגל, שנשוי ומקבל עם אשתו שלושה ילדים, חתם על מסמך כזה עבור אותה אישה, ועבור עוד שש נשים אחרות בישראל שהיו מעוניינות בזרע של התורם המפורסם.
עם זאת, נראה שלא כל דגימות הזרע של נגל, שנמסרו לתרומה בישראל, הושמדו. בבית החולים אסף הרופא מאוחסנת דגימת זרע של נגל, אך לאותן נשים, שנאלצות לשלם מראש 1,400 דולר בשנה לאחסון הזרע, אין יכולת לקבל את התרומה לידיהן.
משרד הבריאות בישראל מסרב לקבל את הסכם ההורות המשותפת של נגל. על פי המכתב שנשלח לאותה אישה, "בהתחשב במספר הנשים שעוברו כתוצאה מהזרע של מר נגל, העמדה שלנו היא כי הצהרתו של נגל על הורות משותפת אינה כנה או הגיונית".
האישה החליטה להילחם בהחלטת המשרד, וכעת היא תובעת את משרד הפנים עבור הזכות להשתמש בזרע של נגל. לדבריו של נגל, שש הנשים שנאלצו לשים בצד את החלום להרות מזרעו, "בוכות כל הזמן". לדבריו, עורך דינה של האישה גילה כי ירושלים שינתה את החוק הקיים במיוחד עבור נגל.