דרום קוריאה וארה"ב צפויות להכריז השבוע על השעיית תמרונים צבאיים משותפים "בקנה מידה גדול", תוך סיוג הדברים באמירה כי אם לא תעמוד צפון קוריאה בהתחייבותה להתפרק מנשק גרעיני, יחודשו האימונים המשותפים, שבגרסתם הנרחבת נתפשים בצפון קוריאה לא כאימונים למלחמת מגן אלא כהכנות לפלישה. כך הודיעה סוכנות הידיעות יונהאפ.
הסוכנות הדרום קוריאנית ציטטה בכיר בלתי מזוהה במערכת הביטחון במדינה כאומר שההשעיה תחול רק על התרגילים המשותפים הנרחבים ביותר, ולא על אימונים משותפים סדירים. דברים דומים אמר גם המועמד של הנשיא טראמפ לתפקיד שגריר ארה"ב בדרום קוריאה, האדמירל במיל' הארי האריס, אמר דברים דומים בשימוע בסנאט ביום חמישי האחרות.
טראמפ הפתיע את בכירי דרום קוריאה, בעלת ברית חיונית של ארה"ב במזרח אסיה, כשהתחייב לשים קץ ל"משחקי המלחמה" לאחר ועידת הפסגה שלו עם רודן צפון קוריאה בסינגפור בשבוע שעבר. מיד לאחר ההודעה, אמרו כוחות ארה"ב בדרום קוריאה כי לא קיבלו כל הנחיה לעצור או לבטל תמרונים כלשהם, ובכירים בדרום קוריאה אמרו כי הם מנסים להבין בדיוק לאילו אימונים התייחס נשיא ארה"ב.
נשיא דרום קוריאה, מון ג'יי-אין, שנבחר על מצע של פיוס עם האחים מצפון, נשמע פתוח להשעיית התמרונים כשאמר ביום חמישי שממשלתו תצטרך לגלות גמישות בכל הנוגע להפעלת לחץ צבאי על צפון קוריאה, אם זו אכן תוכיח שכוונותיה להתפרק מנשק גרעיני כנות. מון אמר שארצו תשקול בזהירות כל תמרון צבאי משותף עם ארה"ב, והוא ביקש משריו לשתף פעולה עם ארה"ב בעניין.
סוכנות יונהאפ דיווחה גם כי במהלך דיונים צבאיים בין שתי הקוריאות ביום חמישי, ביקשו בכירים מן הדרום מעמיתיהם הצפוניים להזיז את תותחי צפון קוריאה 30 עד 40 קילומטרים מן השטח המפורז המבוצר שבין שתי המדינות. משרד הביטחון הדרום-קוריאני הכחיש את הדיווח. הדיונים, הראשונים מסוגם זה עשור, התקיימו בעיירת הגבול פנג'ומון שבאזור המפורז, זאת בעקבות פגישת פסגה בין שתי הקוריאות באפריל בה הסכימו השתיים להרגיע את המתחים ביניהן ולחדול מ"כל פעולה עוינת". עם זאת, השתיים לא הצליחו להגיע להבנות מפורטות של ממש בפסגה ההיא.
טראמפ טען בטוויטר כי היתה זו יוזמה שלו להשעות את התמרונים - צעד שהיה מדורג גבוה ברשימת הדרישות של צפון קוריאה. "עצירת 'משחקי המלחמה' במהלך הדיונים היה בקשה שלי מפני שהם מאד יקרים ומציגים אותנו באור רע במהלך משא ומתן בתום לב", כתב נשיא ארה"ב. "כמו כן, די פרובוקטיבי. יכול להתחיל שוב מיד אם השיחות ייכשלו, מה שאני מקווה שלא יקרה!"
"עונת השיא" של התמרונים המשותפים בין ארה"ב לדרום קוריאה לשנה זו הסתיימה עם התרגילים שנערכו בתחילת מאי. התרגיל המשותף הבא הוא "מגן החירות אולצ'י" המיועד להיערך בסוף הקיץ - שלמרבה הנוחות עוסק בעיקר בהדמיות מחשב ופחות בהנעתם הפיזית של טנקים, מטוסים וכלי נחיתה.