בייג'ינג גינתה את הודעתו של הנשיא טראמפ כי יטיל מכסים בשווי של 200 מיליארד דולר של סחורה מסין, וכינתה את הצעד "סחיטה". הממשל הסיני הזהיר כי צעד כזה יגרור "תגובה חריפה".
משרד המסחר הודיע היום (שלישי) כי סין מוכנה "להגן על האינטרסים של העם הסיני". המשרד לא פירט את הצעדים שתנקוט בייג'ינג במידה ואיומיו של טראמפ יתממשו.
הנשיא טראמפ הורה אתמול לגורמי הסחר בוושינגטון להיערך להטלת מכסים נוספים על תוצרת סין בשווי של 200 מיליארד דולר, תוך שהוא מלבה את הסכסוך המסחרי בין סין לבין ארצות הברית, סכסוך שחברות רבות ומשקיעים חוששים כי יגרור מטה את הצמיחה הכלכלית העולמית.
הודעת משרד הסחר הסיני מתחה ביקורת חריפה על צעדי ארצות הברית וכינתה אותם "לחץ מוגזם וסחיטה". לדברי המשרד, "אם ארצות הברית תהפוך לחסרת היגיון ותנקוט בצעד הזה, סין תנקוט בצעדים משמעותיים באותה כמות ואיכות כדי לפעול נגד צעדי וושינגטון".
שר החוץ הסיני וונג יי, שנועד בשבוע שעבר עם מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו, אמר כי ארצו מוכנה להגיב לכל מהלך של הטלת מכסים. בשיחה שערך עם כתבים בבייג'ינג לצד פומפאו, אמר וונג כי "בכל הנוגע למסחר קיימות שתי אפשרויות: לשתף פעולה, כך ששני הצדדים ירוויחו - או עימות, שיוביל להפסדים הדדיים". פומפאו אף נפגש עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, שאמר כי על ארה"ב "לנהוג באחריות ובשיקול דעת", על מנת להימנע מ"קרע עמוק", כדבריו.
בסוף השבוע שעבר התברר מעט מהמחירים שמשלמות התעשיות על הסכסוך הכלכלי שבין ארצות הברית לסין. החקלאות בארצות הברית כולה, ובאייווה בפרט, נקלעה לאש הצולבת, היות והחקלאים מכרו בשנה שעברה 14 מיליארד דולרים של פולי סויה לסין, שוק הייצוא העיקרי שלה.
"חקלאי איווה עלולים להפסיד עד 624 מיליוני דולרים, תלוי בכמה זמן הם יצליחו למצוא שווקים חדשים עבור פולי הסויה שלהם", אמר צ'אד הארט, כלכלן מאוניברסיטת איווה, בראיון לעיתון דה-מוין רג'יסטר. מחירי הסויה בארה"ב ירדו ב-12 אחוזים מאז מרץ, אז החלה סכסוך הסחר בין ארה"ב לסין. "כל תעריף או מס שיוטל ישפיע באופן משמעותי, לא רק על שוק הסויה בארה"ב, אלא ספציפית על איווה, כי אנחנו מפיקים גדולים כל כך", אומר הארט.
איווה היא יצרנית הסויה השנייה בגודלה במדינה, שייצרה בשנה שעברה תוצרת בשווי 5.2 מיליארד דולר. "זה יאט את השוק, אבל גם עם התעריפים החדשים, נייצא הרבה סויה לסין", אמר הארט. "זה פשוט לא יהיה אותו הסכום כמו קודם, אבל זה עדיין עשוי להיות השוק הגדול ביותר שלנו, גם עם התעריפים הללו".