הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
קשירות, עירום ובידוד: ילדי מהגרים מעידים על התעללות במתקן הכליאה
הילדים, רובם ממקסיקו וממרכז אמריקה, טוענים כי הם הוכו על ידי אנשי הצוות במתקן המעצר בווירג'יניה. למרות שנטען כי רובם חברי כנופיות אלימות, עובדת במקום טענה כי לא נראה שהם כאלה, אלא כי הם סובלים מבעיות נפשיות

ילדי מהגרים טוענים כי עברו התעללות במתקני המעצר בהם שהו. הילדים טוענים כי הם הוכו בזמן שהיו אזוקים, ננעלו בבידוד לזמנים ממושכים והושארו עירומים ורועדים מקור בתאי הבטון.
התלונות מתייחסות למתקן הצעירים שננדואה, הסמוך לסטאונטון וירג'יניה, והן מפורטות בכתב תביעה הכולל שש הצהרות שניתנו תחת שבועה מפיהם של ילדים ממרכז אמריקה שנכלאו במקום למשך חודשים או שנים.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


טוענים להתעללות קשה. ילדי מהגרים


רבים מהם טוענים כי השומרים במקום הפשיטו אותם מבגדיהם וקשרו אותם לכיסאות כאשר על ראשם הונחו שקים. "בכל פעם שהם קשרו אותי והושיבו אותי על הכיסא, הם אזקו אותי", אמר מהגר מהונדורס שנשלח למתקן המעצר כשהיה בן 15, "הם גם שמו לי שק על הראש".

בנוסף להצהרותיהם של הילדים, מומחית להתפתחות הילד שעבדה במתקן סיפרה לסוכנות הידיעות אי.פי כי היא ראתה ילדים עם חבורות ועצמות שבורות. לדבריו, הילדים האשימו את השומרים במצבם הקשה.

עורכי הדין שמייצגים את מתקן המעצר הכחישו את ההאשמות על התעללות פיזית מכל וכל.

רבים מהילדים נשלחו לשם לאחר שהואשמו בהשתייכות לכנופיות אלימות, כולל הכנופיה הידועה לשמצה MS-13. הנשיא דונלד טראמפ ציין שוב ושוב את מעשי הכנופיה הזו כהצדקה למדיניות "אפס הסובלנות" כלפי הגירה, ממנה הוא כבר נסוג.

עם זאת, עובדת בכירה במתקן, קלסי וונג, אמרה לחברי הקונגרס במהלך דיון לאחרונה כי ברבים מהמקרים, לא נראה שהילדים שהיו שם השתייכו לכנופיה כזו או אחרת. לדבריה, רבים מהילדים סבלו מבעיות מנטליות.

המתקן המדובר הוא אחד מתוך שלושה מתקנים למעצר נוער בארצות הברית, שלהם יש חוזים עם הממשל הפדרלי ונועדו להוות "מקום מוגן" עבור ילדים עם בעיות. המתקן נבנה בשיתוף פעולה של שבעה מחוזות וערים סמוכים במטרה לכלוא ילדים שהורשעו בפשעים קשים.

מאז שנת 2007, קרוב לחצי מ-58 המיטות במתקן מאוכלסות על ידי ילדי מהגרים בגילאי 12 עד 17, שנמצאים בתהליכי גירוש. למרות שהמתקן משמש ככלא, הילדים האלה לא הורשעו, או הואשמו, בשום עבירה.

92 ילדי מהגרים עוברים במתקן הזה בכל שנה, בממוצע. רובם ממקסיקו וממרכז אמריקה.


מתקן המעצר שננדואה


על פי כתב התביעה שהוגש נגד שננדואה, מהגרים צעירים שמוחזקים במקום "נתונים לתנאים לא חוקתיים, כולל אלימות מצד אנשי צוות, שימוש נרחב ומתעלל באמצעים לריסון ולקשירה ומניעת טיפול נפשי הולם".

התביעה הוגשה על ידי ארגון משפטי המבוסס בוושינגטון, שהחלה לעסוק בפרשה בעקבות סיפורו של מהגר מקסיקני בן 17, שברח לפני כשלוש שנים לארצות הברית בשל אלימות שספג מאביו ואלימות של כנופיות מקומיות, במטרה לבקש מקלט מדיני.

לאחר שהושם במתקנים בטקסס ובניו יורק, הוא נשלח לשננדואה באפריל 2016, שם הוא אובחן כסובל משלוש הפרעות נפשיות ובהן דיכאון. על פי כתב התביעה, הצעיר לא קיבל שום טיפול רפואי נפשי.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE