מקרה ראשון של נגיף קיסטון (Keystone) התגלה בבני אדם. הדבר מעלה חשש בקרב חוקרים כי הנגיף עלול להיות נפוץ בצפון פלורידה.
חוקרים מאוניברסיטת פלורידה זיהו את הנגיף בגופו של נער בן 16. הצעיר הגיע לביקור במיון בצפון מרכז פלורידה באוגוסט 2016. תחילה חשדו הרופאים שנדבק בנגיף הזיקה, בהתחשב בעובדה שהמקרה שלו נראה דומה למהלך התפרצות הזיקה אך התגלה כי לא כך הדבר. לאחר בחינת המקרה התברר כי הוא נושא את נגיף הקיסטון, שמתפשט על ידי אותו יתוש כמו הזיקה.
כאשר הגיע הנער לחדר המיון הוא התלונן על פריחה וחום, בין היתר. המקרה פורסם מוקדם יותר החודש בכתב עת רפואי מרכזי."למרות שהווירוס מעולם לא נמצא קודם לכן בבני אדם, הזיהום עשוי להיות שכיח למדי בצפון פלורידה", אומר ג'ון גלן מוריס, מחבר המחקר ומנהל מכון הפתולוגיה המתפתח באוניברסיטה.
כמו כן מעלה מוריס השערה כי הנגיף כבר הועבר לבני אדם וכבר נצפו מקרי הדבקה, רק שהרופאים לא ידעו שיש צורך לבחון אופציה של הדבקה בו או שלא זיהו אותו. הנגיף התגלה לראשונה בחיות באזור בשנת 1964. מאז, נמצאו מקרי הדבקת בעלי חיים החל מטקסס ועד מפרץ צ'ספיק. הסימפטומים כוללים פריחה, קדחת קלה ודלקת במוח. יש לציין כי אצל הנער מפלורידה לא נצפו סימנים של דלקת המוח.
הרופאים חששו שווירוס קייסטון עלול להדביק בני אדם, אך עד כה לא דווח על מקרים אנושיים. חשוב לדעת כי אין בנמצא תוכנית טיפול ספציפית עבור הנגיף בבני אדם. "כל מיני וירוסים מועברים על ידי יתושים, אך אנו לא מבינים את קצב ואופן העברת המחלה", אומר מוריס. "מחקר נוסף על התפשטות מחלות נוטריות וקטוריות יעזור לנו להאיר ולהבין את הפתוגנים, כי הם הדאגה הגדולה ביותר בנושאי בריאות האדם ובעלי החיים".
הדרך היחידה הידועה כיום כדי למנוע את התפשטות הנגיף היא למנוע עקיצות יתושים. הסוכנות להגנת הסביבה ממליצה להשתמש בחומרים דוחי חרקים, ללבוש חולצות ארוכות שרוולים ומכנסיים ארוכים, ולהישאר בתוך אזורים ממוזגים ומכוסי רשתות על חלונות ודלתות בכדי למנוע עקיצות.