מכירי הרכבים עולים ועולים, וההחלטה על מכסים גבוהים יותר בנוגע לייבוא לא מקלות כשמחליטים לרכוש רכב. אבל מה לגבי כלי רכב אמריקאי? ההיגיון אומר שמכסים המוטלים על רכב מיובא - לא חלים על המיוצר בתוך שטח ארצות הברית. השאלה העיקרית כאן היא: מה נחשב רכב אמריקאי?
צריך לזכור שלעיתים קרובות הרכב שתתעניינו בו יהיה אמריקאי, או לפחות המותג יהיה כזה, אבל ממה הוא מורכב? חלקי רכב לעיתים קרובות מגיעים משלל מקורות ברחבי העולם, מה שמקשה לברר על רכב "אמריקאי". דורם נוסף המסבך את המשוואה הוא העובדה כי יצרניות זרות מייצרות לעיתים יותר כלי רכב המכילים רכיבים אמריקאיים, מאשר יצרניות הבית.
זו הסיבה שהאינדקס של אתר Cars.com לייצור אמריקאי לשנת 2018 אינו נשלט על ידי השמות הגדולים המגיעים מדטרויט : ג 'נרל מוטורס, פורד מוטור וקרייזלר. למעשה, ליצרנית היפנית הונדה יש ארבעה כלי רכב המככבים ברשימה: שלושה דגמי הונדה ודגם אחד של מותג היוקרה שהיא מחזיקה - אקורה.
אבל ג'יפ, שהוא מותג שהפך שם נרדף לרוח האמריקאית, בכל זאת בראש הרשימה. עם זאת, חברת האם שלו, פיאטו קרייזלר מבוססת באירופה. לפורד, שהתבססה במישיגן מאז המייסד הנרי פורד השיק את החברה, יש שלוש מכוניות שנותנות ייצוג יפה.
לפניכם הרשימה של עשרת המכוניות האמריקאיות ביותר, המבוססות על הערכות מתוך האינדקס, ונשענות על אחוז חלקים ברכב שהם תוצרת אמריקאית, מקור מנוע, ומקום הרכבה:
1. ג'יפ צ'ירוקי (בלבדיר, אילינוי)
2. הונדה אודיסיאה (לינקולן, אלבמה)
3. הונדה רידג'ליין (לינקולן, אלבמה)
4. פורד שור (שיקגו)
5. שברולט וולט (דטרויט)
6. הונדה פיילוט (לינקולן, אלבמה)
7. אקורה MDX (איסט ליברטי, אוהיו)
8. פורד אקספלורר (שיקגו)
9. פורד F-150 (סליאקומו, מיזורי, ודירבורן, מישיגן)
10. שברולט קורבט (בולינג גרין, קנטקי)