מחקר חדש מצא, כי מבוגרים צריכים לישון במשך 8 וחצי שעות ולא במשך 8 שעות, על מנת להשיג מנוחה מלאה. אורח החיים המודרני גורם למבוגרים לישון פחות מהדרוש להם, נוכח לחץ נפשי שנגרם מסיבות שונות, כגון יחס לא מאוזן בין עבודה לבין שאר תחומי החיים וזמן ממושך מול המסך.
בפועל מבוגרים צריכים לישון יותר מאשר מה שממליצים מומחי שינה ואפילו כמה מחקרים שנערכו בנושא. ההנחיות האחרונות בנושא ממליצות על שינה של 8 שעות למבוגרים, על מנת שיוכלו להרגיש ערניים וחיוניים במהלך היום.
לאחרונה, אמר חוקר השינה, דניאל גרטנברג, כי יחד עם פרופ' אורפאו בוקסטון, מאוניברסיטת פן סטייט, הם מצאו כי משך השינה המומלץ למבוגרים הוא 8 וחצי שעות. חצי השעה הנוספת יכולה להסביר את הזמן בו נמצאים במיטה אך לא נמצאים במצב של שינה מלאה. לדברי גרטנברג, אם אדם נמצא במיטה 8 שעות, גם אם הוא ישן שינה בריאה ומלאה, הוא יצליח לישון באופן מלא רק 7.2 שעות. בהמשך לכך, אם שואפים לישון במשך 8 וחצי שעות, מי שישנים שינה בריאה ומלאה יזכו ב-8 השעות המומלצות.
עוד לדבריו, הממצא האמור מבהיר את הסיבה לכך שיש מי שחשים שהם לא במיטבם מיד כשהם מתעוררים. זרימת הדם במוח צריכה לשוב לרמה הנורמלית שלה לאחר מצב של שינה. זו הסיבה לכך שאנשים שעל אנשים לשהות חצי שעה נוספת במיטה; ככל שהם ישנו יותר, כך זרימת הדם במוח תשוב לרמה הנורמלית בקלות ובמהירות.
שינה היא אחד הגורמים לשמירה על בריאות טוב ותפקודים תקינים של הגוף. היא חוסכת אנרגיה ומסייעת לתאי הגוף להתאושש. לדברי גרטנברג, יש מי שטוענים שהם מרגישים טוב לאחר 6 או 7 שעות שינה. אך השאלה היא האם הם מרגישים טוב יותר לאחר 8 וחצי שעות שינה.
יש לציין, כי בראש רשימת הסיבות העיקריות הגורמות למחסור בשעות שינה בקרב בני 50 ומטה, אפשר למצוא גם לחץ בעבודה והיות הורים לילדים.