מנהיגי האיחוד האירופי הגיעו היום בבריסל, בתום דיון ממושך, להסכמות על מדיניות בנוגע להגירה בלתי חוקית. בין היתר, סוכם על סיוע של חצי מיליארד אירו לקרן שתפעל לשינוי כלכלי-חברתי באפריקה, הקצאת 3 מיליארד אירו למחנות הפליטים בטורקיה ולהקמת מרכזים שיקבעו מי מהפליטים הנו מבקש מקלט ומי מהגר בלתי חוקי. האחרונים יושבו חזרה לארצותיהם. בנוסף, איטליה ומדינות חזית נוספות המתמודדות עם גלי ההגירה, כגון ספרד, יזכו גם הן לסיוע כלכלי מהאיחוד.
בהודעת המנהיגים נמסר כי "נדרשים בדחיפות מאמצים חדשים כדי להבטיח החזרה מהירה של המהגרים ולמנוע התפתחות של נתיבי הברחה חדשים, בים וביבשה". המנהיגים התייחסו לנתיבי הגעת הפליטים ליבשת באופן פרטני. לגבי הנתיב של הפליטים שמגיעים דרך טורקיה, סוכם כאמור על הקצאתם של 3 מיליארד אירו לטורקים. זאת, על מנת לסייע לטורקיה בקליטת הפליטים, מרביתם ממלחמת האזרחים המדממת בסוריה, ובמיונם.
באשר לנתיב ההגירה שעובר מלוב לאיטליה, סוכם כי גם האיטלקים, שמרבית הפליטים מגיעים לחופיהם מלוב, הקרובה יחסית, יקבלו סיוע. בהודעת הסיכום של הפגישה נאמר כי האיחוד "יעמוד לצד איטליה ומדינות חזית נוספות" במאבקן למניעת הגירה בלתי חוקית. כזכור, לפני הפסגה הודיעה איטליה כי לא תקלוט פליטים שהגיעו דרך הים.
עוד דווח כי האיחוד יסייע גם לספרד, שגם אליה מגיעים פליטים ממערב אפריקה, ולמרוקו ומדינות נוספות מהן מגיעים הפליטים. זאת, על מנת להפחית את המוטיבציה להגירה. בנוסף, נבחנו רעיונות שבעזרתם ניתן למנוע את העלאת המהגרים לספינות מהן הם מגיעים ולפגוע בהכנסותיהם של המבריחים. עוד סוכם כי האיחוד ימנע מעבר מהגרים בלתי חוקיים בין מדינותיו. כאמור, על מנת להפחית את המוטיבציה להגירה בלתי חוקית, שחלקה מגיע מאפריקה, יעביר האיחוד חצי מיליארד אירו לקרן שמטרתה שינוי חברתי-כלכלי ביבשת.