דמיינו לעצמכם שאתם במשרד, ועם זאת - יש סביבכם עצים, ריח של דשא גזום טרי ואתם נושמים אוויר צח. לא, זה לא אומר שאתם צריכים להוציא את השולחן והמחשב החוצה. סביבת עבודה כזו בהחלט יכולה לעזור למיקסום יכולות העבודה, שלכם ושל העובדים, וזה מה שמנסה להוכיח מתחם חדש שהוקם על ידי L.L. Bean.
במרכז פארק של שישה דונמים בניו יורק L.L. Bean הקימו משרד זמני כדי להדגים את מה שעובדי הקיוביקלס יכולים לחוות כאשר במהלך ההקלדה הנמרצת על המקלדת במהלך יום העבודה, הם מסוגלים גם להיות בחוץ ולהריח את הוורדים.
המתקן, שנבנה בשיתוף עם ספקית העבודה Industrious, כולל את כל האלמנטים של חדר ישיבות משרדי: כיסאות מסתובבים, שולחן, והכי חשוב: Wi-Fi. אבל לא מדובר בשכפול של משרד לכל דבר. בסופו של דבר כל המוצרים המשרדיים הללו תחת חופות חסונות, שלהן גג וצדדים פתוחים שסיפקו אוויר צח וקולות מן החוץ. בחודש הבא, הפרויקט יטייל לו גם לבוסטון, פילדלפיה ומדיסון, ויסקונסין.
L.L. Bean מצטרפת למספר חברות טכנולוגיה שמטרתן לעודד סביבות עבודה עם עיצוב ביופילי, כזה המבקש להביא את הבית פנימה ואת הפנים לחוץ. מדובר ברעיון ירוק, אבל לא רק במובן של קיימות. משרדים כאלה למעשה משאירים את בני האדם העובדים בהם ממוקדים יותר ולחוצים פחות, לדברי מומחים.
המגמה הירוקה הזו נמשכת כבר עשרות שנים. רואים אותה במזרקות במים במטי חברות או בעצים בקניונים, אבל כאן מדובר בצעד נוסף המשלב את סביבת העבודה עם הטבע. קירט מרטין, סגן הנשיא לעיצוב ושיווק ב- Landscape Forms
חברת ריהוט בקלמזו, מישיגן, רואה עלייה משמעותית בשטחי עבודה חיצוניים מסוג זה ומספר שגם חברות כמו אפל ופייסבוק מתנסות בהם בימים אלה.
"צריך מובילי דעת קהל כדי שהרעיון יחלחל למטה. השינוי קורה לאט אבל הוא קורה", אומר מרטין. עם הופעת הטכנולוגיה הניידת והמחשבים הניידים, העובדים יכולים לעבוד בדרכים, ברכבות, במטוסים או במכוניות, ועכשיו גם במבנים פתוחים, כגון פארק בניו יורק. "שילוב הטבע עם העבודה הוא חלק ממגמה רחבה יותר, והוא מחזיר את בני האדם לשורשים החיצוניים שלהם, אומר ליי סטרינגר, אסטרטג שייעץ ל- L.L Bean עבור הקמפיין.
תיאוריות אחדות מתארות מדוע בני האדם אוהבים את הסביבה. אחת הפופולריות ביותר נקראת היפותזת ביופיליה, אשר טוענת כי לבני האדם יש רצון מולד לחפש קשרים עם הטבע. "בני האדם הם נדיבים יותר, שיתופיים וחושבים קדימה כאשר הם מוקפים בטבע", אומר טים ביטלי, מרצה לאדריכלות באוניברסיטת וירג'יניה ומנהל בפועל של פרויקט ערים ביופיליות, קבוצה שעובדת עם משתפי ערים כדי ליישם עיצוב ביופילי ברחבי העולם.
"עיצוב ביופילי מדבר אל הצורך העמוק ביותר שלנו להתחבר לעולם הטבע", אומר ביטלי. "הטבע אינו דבר אופציונלי; זה חיוני לחלוטין להנהגת חיים מאושרים ובריאים ומשמעותיים". היפותזה פופולרית נוספת היא תיאוריית שיקום הקשב. מארק ברמן, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת שיקגו שמחקרו תרם לתיאוריה זו, אומר כי הטבע יכול לעזור לאנשים להתרכז טוב יותר. "שילוב הטבע לתוך הבית יכול לשפר את תשומת הלב של אנשים בדרכים לא מודעות", אומר ברמן.
למרות הסברות הללו, אחד המכשולים הגדולים ביותר המונעים את הביופיליזם במרחב העבודה הוא התפיסה שעבודה בטבע אינה פרודוקטיבית. על כן, כל מה שנותר כדי לקבוע מה נכון לכם - הוא לנסות את רעיון המשרד בטבע, ולמדוד תפוקות.