בזמן שהיחסים בין ארה"ב וגרמניה נמצאים בירידה, אולי אפילו בנקודת השפל מאז סיום מלחמת העולם השנייה, בארצות הברית שוקלים לבצע מהלך דרמטי בכל הקשור לעשרות אלפי החיילים שמוצבים במדינה. על פי הדיווחים ב"וושינגטון פוסט", בפנגטון שוקלים בימים אלה את היתרונות והחסרונות של הצבתם של 35 אלף חיילים בשטח גרמניה. חשוב לזכור, מדובר בנוכחות הצבאית הגדולה ביותר של ארה"ב באירופה, וזאת למרות העובדה שבסיס הצי השישי של חיל הים האמריקאי נמצא באיטליה.
מדובר בעוד שלב של הדרדרות ביחסי הגומלין בין שתי המדינות. במהלך ועידה ה-G-7 בחודש שעבר, המתחים בין הנשיא טראמפ וקנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הגיעו לשיא חדש. על פי הדיווחים, בשלב מסוים טראמפ השליך לעברה סוכריה ואמר, "הנה, אנג'לה. שלא תגידי שלא נותנים לך כלום". באיחוד האירופי חושדים כי הנושא הועלה לסדר היום ככלי להפעלת לחץ על גרמניה, שכן בעוד 11 ימים עתידה להיפתח ועידה שנתית של נאט"ו בבריסל. שם צופים כי טראמפ ידרוש משאר החברים להשוות את ההוצאה הכספית שנועדה לסיוע ביטחוני לזו של ארה"ב.
עם זאת, בכירים בפנטגון ציינו כי הוצאת הכוחות מגרמניה לא יקרה בקרוב, אם בכלל. לדבריהם, הפנטגון עובד על הערכת מצב כחלק מהעובדה השוטפת, ובשלב זה לא התקבל שום מסר, ישיר או עקיף, מהבית הלבן. דהיינו, משרד הביטחון רוצה להיות מוכן ליום שבו הנשיא יבקש נתונים אלה, למרות שבקשה זה טרם נעשתה.
אם הכוחות אכן יוצאו מגרמניה, הם יצטרכו למצוא בית חדש באירופה. על פי הדיווחים, הפנטגון שוקל להעביר את הכוחות לפולין, מדינה שעומדת בכל ההבטחות הכספיות שלה כלפי נאט"ו. מעבר לכך, בפולין דווח כי הממשלה הציעה לסבסד את עלות הקמת הבסיסים הרבים, כאשר לשם כך הוקצו 2 מיליארד דולר.
אריק פאהון, דובר הפנטגון, הדגיש כי כל החישובים נעשים כדבר של שגרה, ולא כאמצעי להפעלת לחץ: "לא מדובר במשהו חדש. אנחנו מחויבים לנאט"ו ולבנות בריתנו", הוא אמר.