לשכת המסחר האמריקנית, הקבוצה הגדולה ביותר לעסקים יוצאת היום (שני) נגד מדיניות מכסי המגן של הנשיא דונלד טראמפ. הקבוצה נחשבת באופן מסורתי למקורבת למפלגה הרפובליקנית שבראשה עומד טראמפ.
המדיניות של הבית הלבן גורמת לחוסר נוחות בשווקים הפיננסיים וגרמה למתח בין וושינגטון לבין לשכת המסחר. זאת, בייחוד לאחר ששותפותיה למסחר של ארצות הברית מחליטות להגיב לצעדים של טראמפ בצעדי מגן משלהן.
הלשכה יוצאת היום בקמפיין בניסיון לטעון כי טראמפ מגביר את הסיכון למלחמת מסחר שתפגע בכיס של הצרכנים האמריקנים עצמם. הארגון עושה זאת על ידי ניתוח של השפעת הצעדים האחרונים על כל מדינה ומדינה ברחבי ארצות הברית.
"הממשל מאיים להרוס את ההתקדמות הכלכלית שהוא עבד כלכך קשה להשיג", אמר נשיא הלשכה טום דוניהו בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות רויטרס. "עלינו לחפש סחר חופשי והוגן, אך זו לא הדרך לעשות זאת".
הלשכה, בה רשומים כשלושה מיליון חברים, פועלת ביחסים קרובים עם הנשיאים הרפובליקניים ואף שיבחה את טראמפ עצמו על החתימה על קיצוצי המסים בדצמבר אשתקד. עם זאת, המתיחות בעולם המסחר גרמה לסדק ביחסים של הנשיא ושל המפלגה הרפובליקנית עם הלשכה החזקה.
כזכור, טראמפ הטיל מכסי מגן על סחורה מיובאת מסין, מקנדה, ממקסיקו ומהאיחוד האירופי. לדברי הנשיא, הצעדים האלה הכרחיים כדי לצמצם את חוסר האיזון המסחרי.
בתגובה, המדינות הנפגעות החליטו לא לטמון ידיהן בצלחת. ביום שישי האחרון היה זה תורה של קנדה להכות את ארצות הברית בשל מכסי המגן על מתכת ואלומיניום, והיא הבטיחה להגיב בהטלת מכסים בגובה של 12.6 מיליארד דולרים על תוצרת אמריקנית - עד שוושינגטון תחזור בה.
סין צפויה להטיל מכסים בגובה 25 אחוזים על פולי סויה בחודש יולי. מקסיקו, מצדה, העלתה את מכסי המגן על ייבוא חזיר, והאיחוד האירופי תוקף מוצרים אמריקניים שונים ובהם בורבון ואופנועי הארלי דייווידסון.
לשכת המסחר ניתחה מידע על כל מדינה, שהגיעה ממשרד המסחר ומסוכנויות ממשלתיות שונות בסין, באיחוד האירופי, במקסיקו ובקנדה.
בעבר, גורמים שונים הצליחו להוריד את טראמפ מעץ המכסים, לאחר שהוברר לנשיא כי דווקא המדינות שתמכו בו במירוץ לנשיאות לפני כשנתיים הן המדינות שיפגעו בצורה הקשה ביותר בשל מלחמות מסחר עולמיות.
על פי הנתונים שאספה לשכת המסחר, יצוא סחורות מטקסס בשווי של כארבעה מיליארד דולר עשוי להיפגע, סחורה מטנסי בשווי 1.4 מיליארד דולר וסחורה בשווי של 3 מיליארד דולר מדרום קרולינה עלולות להיפגע גם הן.