אליפות העולם בכדורגל היא אחד מארועי הספורט הגדולים והחשובים בעולם. כל משחק זוכה להמון צופים מסביב לגלובס. גם ארצות הברית - שכדורגל אמנם לא ענף ספורט מוביל בה - מקדישה לא מעט תשומת לב לטורניר. אבל מסתבר שלמרות החיבה האמריקאית לספורט והעובדה שהיא תארח את הטורניר בעוד 8 שנים, העניין בשידורי אליפות העולם יורדים משמעותית כשהנבחרת המקומית לא משתתפת.
לפי נתונים המסכמים את שלב הבתים של הטורניר, נרשמה ירידה של 42 אחוז לעומת המשחקים לפני 4 שנים. אז צפו במשחקים 3.54 מיליון אמריקאים, לעומת 2.06 מיליון אמריקאים שצפו בכדורגל בשבועות האחרונים. ירידה של 15 אחוז נרשמה גם לעומת הטורניר של 2010. המספרים האלו מתייחסים רק לצופים דרך הטלוויזיה ולא בפלטפורמות דיגיטליות שונות.
כדי להיות הוגנים, כדאי להוציא מהמשוואה משחקים בהם השתתפה נבחרת ארצות הברית ועררו עניין רב. במקרה הזה, הירידה עומדת על 28 אחוז לעומת 2014 וירידה מזערית של אחוז אחד לעומת 8 שנים אחורה.
אבל לא רק העדרה של הנבחרת האמריקאית גרם לירידה בצפיה במשחקים. גם למיקום הגיאוגרפי של הטורניר, ברוסיה, יש חלק באשמה. בשל הפרשי השעות, חלק מהמשחקים משודרים בשעות מוקדמות של הבוקר, לפי שעון החוף המזרחי. המאוחרים ביותר מתחילים בשעה 2 בצהריים. מדובר בשעות בהן רוב חובבי המשחק לא פנויים לבלות זמן רב מול המסך. בטורניר הקודם, לשם השוואה, במשחקים המוקדים ביותר החלו בשעה 4 אחר הצהריים, לפי שעון החוף המזרחי.
26 משחקים של שלב הבתים בגביע העולם ברוסיה שודרו ברשת פוקס. בשנים קודמות, שודרו משמעותית פחות משחקים: בשנת 2014 רשת ABC העבירה 6 משחקים ובשנת 2010 ABC הסתפקה ב-4 משחקים בלבד.
ירידה נרשמה גם בנתוני הצפיה של שידורי הגביע העולמי לקהל דובר הספרדית בארצות הברית, שהועברו באמצעות טלמונדו ויוניברסו: ירידה של 26 אחוז לעומת 2014. אבל אם משווים לשנת 2010, הנתונים מצביעים על עליה של 7 אחוזים.