מלחמת התעריפים ממשיכה לפגוע בתעשיית המזון והמשקאות האמריקאית. חברות כמו פפסי, ג'. מ'. סמאקר וקמפבל, שנאבקות גם כך לשמר את רווחיותן, נאלצות להתמודד עם המכסים המוטלים על מוצריהן בתגובה למדיניות המכסים של ממשל טראמפ.
ביום ראשון האחרון נכנסה לתקופה מדיניות המכסים הקנדית, מעט יותר משבוע לאחר תחילת אכיפה מקבילה באיחוד האירופי. במסגרת המדיניות הקנדית, ייגבו 12.6 מיליארד דולר על ייבוא מוצרים אמריקאיים. אפילו מקסיקו הודיעה כי תעלה את המכסים הנוכחיים שלה על גבינה ובשר לבן מיום חמישי, כאשר סין צפויה להחיל מדיניות תשלומים על מוצרים אמריקאיים החל מיום שישי.
התעריפים החדשים, שנובעים מהחלטת טראמפ לגבות תשלום עבור ייבוא פלדה ואלומיניום בניסיון לעודד יצרנים להשתמש בחומרי גלם מקומיים, מוסיפים לחץ על תעשייה שגם כך רואה שולי רווח צרים ונאבקת לאזן בין עליית מחירי חומרי הגלם, עליית במחירי הדלק והוצאות השינוע ומודעות צרכנית גוברת ל לקוחות שמסרבים לשלם יותר בעידן של סטגנציה במשכורות.
מנכ"ל ענקית המזון "היינץ" לשעבר, ביל ג'ונסון, אמר אתמול (שלישי) כי "הבעיה היא שאנחנו רואים אפקט אינפלציוני בטובין ובשערי מטבע אבל בגלל המכסים אין לנו הרבה אפשרויות להגיב בהתאם מבחינת התמחור".
המדיניות הקנדית על מרקים צפויה לפגוע קשה ביצרנית מרקי קמפבל. דוברת החברה אלכסנדרה סוקט אמרה לרשת CNBC כי "עם ייקור של 10 אחוזים במחירי מרקים, בסיסים למרק ושימורי עגבניות, שמהווים את ליבת הפעילות של קמפבל בקנדה ומיוצרים ממוצרים אמריקאים וקנדיים, אנחנו מעריכים שההשפעה על עסקי קמפבל בנדה תהיה משמעותית. אנחנו בוחנים דרכים לקזז את ההשפעה הפוטנציאלית של התעריפים החדשים ומצויים בקשר עם לקוחותינו". במאי האחרון אמר סמנכ"ל הכספים של קמפבל אנתוני דיסילבסטרו כי הוא מעריך שרווחי החברה ירדו בשנת הכספים הקרובה.
מוצר נוסף שבולט ברשימת המוצרים הממוסים הוא חמאת בוטנים. אף שבמקור היא הופיעה ברשימה הקנדית של מוצרים האמריקאיים שייענשו במלחמת המכסים היא בסוף הוצאה ממנה, אך עדין מופיעה ברשימה האירופית שם עלה מחירה בכ-25%. אף שהמוצר לא פופולרי באירופי כפי שהוא בארצות הברית, הייקור במקרה זה הוא בעיקר ניסיון לפגוע בסמל אמריקאי. ג'.מ. סמאקר, יצרנית המותג הנפוץ Jif, כבר ספגה מכה לא פשוטה השנה. מניות החברה נמצאות בשפל של קרוב לארבע שנים לאחר שדיווחה על רווחים נמוכים ברבע האחרון של השנה לפני כחודש. הודעת קנדה כי אולי תמסה חמאת בוטנים וריבה הוסיפה לחץ על החברה אף שלבסוף הוחלט למסות רק ריבת תות.
פפסיקו, המחזיקה במותג המיץ טרופיקנה, צפויה להפגע עם הודעת קנדה על ייקור מיץ התפוזים של החברה ב-10%, כאשר במקביל צריכת המשקאות הממותקים בקרב אמריקאים יורדת. מנכ"לית החברה אינדרה נואי אמרה מוקדם יותר השנה כי חטיבת המשקאות בצפון אמריקה "מתמודדת עם אתגרים" שכללו ירידה במכירת משאות קלים ועלייה בהוצאות התפעול. החברה סירבה להתייחס לסוגיית התעריפים.