כמה מהגרים שמשרתים בצבא, וגם כאלה שמשרתים בתפקיד מילואים פעיל, פוטרו באופן מפתיע, למרות שהובטח להם כי הגיוס לצבא יעניק להם בעתיד אזרחות מלאה. כך פורסם היום (שישי) בסוכנות הידיעות איי.פי.
סוכנות הידיעות לא הצליחה לאשר את המספר המדויק של הגברים והנשים שפוטרו משירות לאחר שהתגייסו במסגרת תכניות גיוס מיוחדת. עורכי דין שעוסקים בתחום ההגירה טוענים כי הם יודעים על לפחות ארבעים חיילים ששוחררו מהצבא לפתע, או שסימן שאלה גדול החל לרחף מעל עתידם התעסוקתי והאזרחי.
"זה היה החלום שלי לשרת בצבא", אמר לוקאס קליחטו, מהגר מברזיל שהגיש תביעה משפטית נגד הצבא בשבוע שעבר. "המדינה הזאת הייתה טובה אלי, אז חשבתי שאוכל לפחות להשיב תודה לארצי המאמצת ואשרת בצבא ארצות הברית".
כמה מהמהגרים ששוחררו לפתע ציינו כי לא הוסבר להם מדוע הם מאבדים את תפקידם. אחרים שדרשו תשובות בתוקף רב יותר, אמרו כי הצבא הודיע להם שהם סומנו כסיכון ביטחוני בשל קרובי משפחתם החיים מחוץ לארץ או משום שמשרד הביטחון לא סיים לערוך להם בדיקת רקע.
דוברים של הצבא ושל הפנטגון אומרים כי אסור להם להסביר את הפיטורים המפתיעים או להגיב לשאלות בנוגע לשינוי מדיניות בענפי הצבא. זאת, משום שמתנהל הליך משפטי בעניין.
מועמדים לגיוס חייבים שיהיה להם סטטוס משפטי בארצות הברית, כגון ויזת לימודים. יותר מ-5,000 מהגרים גויסו לתכנית המיוחדת בשנת 2016, ועל פי ההערכות, כיום משרתים בצבא 10,000 מהגרים שהתגייסו במסגרת התכנית.
על מנת לקבל אזרחות, על המהגרים לקבל אות שירות בכבוד, שלעתים מתקבל ימים ספורים לאחר סיום הטירונות הבסיסית. למפוטרים הטריים המידע הזה לא עוזר, משום שמועד הטירונות הבסיסית שלהם נדחה.
מרגרט סטוק, עורכת דין לענייני הגירה שפועלת באלסקה, ולוטננט-קולונל שבמהלך שירותה הצבאי סייע להקים את תכנית הגיוס המיוחדת למהגרים, אמרה כי בימים האחרונים פונים אליה מגוייסים רבים ששירותם הצבאי הופסק לפתע. כולם חתמו על הסכם גיוס ונשבעו אמונים לצבא. רבים מהם היו בשירות מילואים והשתתפו בתרגילי יחידה, קיבלו תשלום ועברו אימונים, בעוד שאחרים היו בתכנית "דחיית שירות".