ארגון הבריאות העולמי הגדיר את ההתמכרות ליחסי מין כמחלת נפש. משמעות המהלך היא שבין שניים לארבעה אחוזים מהאוכלוסייה בבריטניה, למשל, שסובלים מהמחלה יוכלו לקבל טיפול משירותי הבריאות הלאומיים.
העובדה שהתמכרות לסקס הוגדר כמחלת נפש בפעם הראשונה על ידי הארגון יכולה להוביל לסיוע של שירותי הבריאות במדינות השונות. בעקבות ההכרזה, עודכן אינדקס המחלות של ארגון הבריאות העולמי שוב, שבועות בודדים לאחר שמחלת הנפש, התמכרות למשחקי מחשב, נוספה לרשימה.
ד"ר ואלרי וון, מהמחלקת הפסיכיאטרית ברויאל קולג', בבריטניה, אמרה, כי בין שניים לארבעה אחוזים מאוכלוסיית בריטניה סובלים מהתמכרות ליחסי מין. "זו התנהגות שרבים נוטים להסתיר, משום שמדובר בעניין אינטימי ומביש. בהמשך לכך, רבים מהמכורים ליחסי מין לא יפנו לקבל עזרה. הוספת ההתמכרות לרשימת המחלות של ארגון הבריאות העולמי מהווה צעד חשוב ומצוין עבור מי שזקוקים לטיפול. הצעד מאפשר למכורים ליחסי מין לזהות את עצמם כמי שסובלים מבעיה שיש לטפל בה. בהמשך לכך הם צפויים לפנות לקבל עזרה".
באינדקס המחלות המעודכן של ארגון הבריאות העולמי מתוארת התמכרות ליחסי מין, כהפרעת התנהגות כפייתית, שניתן לזהות כדפוס מתמשך של חוסר יכולת וכישלון לשלוט בדחפים מיניים רבי עוצמה, במסגרת דחפים שחוזרים על עצמם ומביאים להתנהגות מינית מסוימת חוזרת ונשנית.
הסימפטומים של המחלה כוללים הפיכת קיום יחסי מין למוקד מרכזי בחייו של אדם, תוך הזנחה של תחומי חיים אחרים, בהם גם בריאות, טיפוח עצמי, תחומי עניין ותחומי אחריות שונים.
על מנת לזהות את ההתמכרות כמחלה ההתנהגות צריכה להימשך באופן ברור וקבוע במשך שישה חודשים או יותר ולגרום למצוקה בחיים האישיים. לדברי מומחים, ניתן לטפל בהתמכרות ליחסי מין בדומה לאופן בו מטפלים בדיכאון או בחרדה.
מומחים הוסיפו, כי להתמכרות ליחסי מין ולעובדה שיש אנשים שאינם מסוגלים לשלוט בהתנהגות המינית שלהם עלולות להיות השפעות שליליות על חיי היומיום ועל רווחתם של בני הזוג ובני המשפחה של האדם הסובל מההתמכרות.
בהמשך לכך, מספר מומחים הביעו שביעות רצון וברכו על ההכרזה המדוברת של ארגון הבריאות העולמי, משום שאותם אנשים שסובלים יוכלו לפנות לקבלת טיפול יעיל שיסייע בפתרון הבעיה.