שהייה של 30 דקות מחוץ לבית מדי שבוע - בין אם מטיילים בפארק, בטבע או מגלים מסלולים חדשים עם הכלב – זה מספיק על מנת להוריד את הסיכון ללחץ דם גבוה ולדיכאון.
חוקרים אוסטרליים מצאו, כי גם תושבי העיר שעשו מאמץ לבלות זמן בשטחים ירוקים לפחות אחת לשבוע הרגישו נוח יותר במצבים חברתיים שונים. בהמשך לכך, נראה שהגיע הזמן לכבות את המחשב ולצאת לשאוף אוויר.
החוקרים סבורים, שאם כולם היו מבקרים בפארקים הציבוריים הסמוכים למקום מגוריהם במשך חצי שעה מדי שבוע, מקרי הדיכאון היו יורדים בכשבעה אחוזים וכמות הסובלים מלחץ דם גבוה היתה יורדת בכתשעה אחוזים.
במסגרת המחקר שנערך לאחרונה, נותחו נתונים של 1,538 תושבים בעיר בריסביין, שבקווינסלנד, אוסטרליה. המשתתפים נשאלו על ההרגלים השבועיים שלהם בכל הנוגע לפעילות גופנית ויציאה אל הטבע. החוקרים ביצעו הערכה של בריאותם הנפשית והפיסית של המשתתפים.
חוויית הטבע של המשתתפים נמדדה על פי שלושה גורמים: תדירות ממוצעת של ביקורים באזורים ירוקים במהלך השנה; משך הזמן הממוצע של הביקור באזורים הירוקים במהלך השבוע; איכות מאפייני הטבע באזורים האמורים, בהתאם לצפיפות הצמחים ולהרכב שלהם.
הסיכונים הבריאותיים של הקבוצה נקבעו באמצעות בדיקה סטנדרטית המזהה דיכאון קל, חרדה, או לחץ ובאמצעות תיעוד של בדיקות לחץ דם וטיפול בו בקרב מי שסובלים מלחץ דם גבוה.
החוקרים מצאי, כי המשתתפים שביקרו באופן קבוע באזורים ירוקים ולמשך זמן רב, רשמו רמות נמוכות יותר של דיכאון ולחץ דם גבוה. המשתתפים שביקרו באזורים הירוקים בתדירות גבוהה יותר רשמו מיומנויות טובות יותר של כישורים חברתיים.
רמה גבוהה יותר של פעילות גופנית נקשרה בתדירות גבוהה של ביקורים באזורים הירוקים. מהניתוח של נתוני המחקר עולה, כי ביקורים קבועים באזורים ירוקים למשך 30 דקות מדי שבוע יכולים להפחית את השכיחות של דיכאון ולחץ דם גבוה, בשיעור של שבעה ותשעה אחוזים, בהתאמה.
יש לציין כי ממצאי המחקר האמור אינם חדשים ומתבססים על מידע קיים מתוך הספרות המדעית, שמצאה יתרונות מובהקים בפעולה הפשוטה של יציאה החוצה מדי פעם. אם כן, נראה שמומלץ לצאת אל האור הטבעי יכולה לסייע בשיפור הבריאות. לכן כדאי לשנות מעט את השגרה ולשהות בחוץ 30 דקות לפחות אחת לשבוע.