הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
נגמרו התירוצים? מחקר חדש מערער את האמונה הרווחת לפיה קנאביס מקל על כאב
מחקר גדול שנמשך ארבע שנים מערער את האמונה הפופולרית, בדבר היכולת של צמח הקנאביס לקהל על כאב כרוני. לפי המחקר, המשתמשים בקנאביס סבלו מכאב חמור יותר ומיעילות עצמית נמוכה יותר בניהול והתמודדות עם הכאב

בשנים האחרונות יותר אנשים נוטלים אופיואידים על מנת לטפל בכאבים והתופעה הופכת לבעיה גלובלית מטרידה שעלולה להשפיע על בריאות הציבור. מבין כל מדינות העולם, צפון אמריקה רושמת את הצריכה הגבוהה ביותר של אופיואידים בעולם.

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


לפי ממצאי המחקר הוא לא מסייע להקלה על כאב כרוני, קנאביס

בשל תופעות הלוואי של האופיואידים וטבעם הממכר, פונים חוקרים ומטופלים לשימוש במריחואנה רפואית או בקנאביס כחלופה בטוחה יותר. בארצות הברית, מצבים הדורשים טיפול בכאב כרוני, שאינו קשור לסרטן, הם הסיבה השכיחה ביותר לשימוש בקנאביס רפואי. רבים פונים לשימוש בצמח על מנת להפחית את התלות שלהם בתרופות מרשם.

למרות זאת, נמצאו ראיות בודדות, שתומכות בכך שקנאביס מסייע להקלה על כאב כרוני, שאינו סרטני. חלק מהראיות שנמצאו במחקרים מסוימים נחשבות לשנויות במחלוקת. בנוסף, קיים מחסור בניסויים קליניים ארוכי טווח ובמחקרים הבודקים האם השימוש בקנאביס רפואי מצמצם את השימוש באופיואידים.

כעת, פורסם מחקר חדש שהתמקד בכאב, באופיואידים ובניתוח ההשפעות של השימוש בקנאביס רפואי לצרכי הקלה על כאב כרוני. המחקר נמשך ארבע שנים והשתתפו בו 1,500 אנשים שסובלים מכאב כרוני שאינו סרטני. המחקר נחשב לגדול ביותר בתחום.

החוקרים ניתחו את השפעת הקנאביס על חומרת הכאב של אנשים הסובלים מכאב כרוני שאינו סרטני ונטלו אופיואידים. כמו כן, בוצעה הערכה של משך הכאב ומידת השפעתו על חיי היומיום. המחקר בדק גם את הסיבות לשימוש בקנאביס ואת מידת היעילות שלו; את הקשר בין מינון הקנאביס לבין מידת הכאב וכן כל קשר בין מינון הקנאביס לבין טיב בריאות הנפש של המשתתפים. לבסוף נבדקו גם ההשפעות הפוטנציאליות שעלולות להיגרם כתוצאה משימוש בקנאביס ובאופיואידים.

המחקר מצא גם שהוא לא מסייע לצמצום השימוש באופיואידים, קנאביס


המשתתפים עברו ראיונות, היו תחת מעקב בשיחות טלפון או באמצעות שאלונים עד תום המחקר. הממצאים העלו כי אין ראיות לכך שקנאביס מפחית את הכאב הכרוני ממנו סבלו המשתתפים במחקר. המשתמשים בקנאביס לא הציגו תוצאות טובות יותר באשר למידת הכאב ממנה סבלו המטופלים.

בהמשך לכך, הסיקו החוקרים, כי "אין עדות לקשר זמני בין השימוש בקנאביס לבין חומרת הכאב". למעשה, נמצאה תופעה הפוכה. "אנשים שהשתמשו בקנאביס סבלו מכאב חמור יותר ומיעילות עצמית נמוכה יותר בניהול והתמודדות עם הכאב". לבסוף, לא נמצאו ראיות, כי קנאביס מסייע לצמצום השימוש באופיואידים או להפסקת השימוש בהם.

ככל שהשימוש הגלובלי בקנאביס רפואי עולה חשוב לבצע ניסויים קליניים גדולים על מנת לקבוע את מידת יעילותו של הקנאביס בהקלה על כאב כרוני שאינו סרטני. בנוסף, החוקרים מזכירים, כי כאב כרוני הוא בעיה מורכבת שלא תמיד נמצא טיפול יעיל אחד שיכול לסייע.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE