כמו הרבה ענפי ספורט, כאשר אתם לא מקפידים על הגנה טובה, מישהו יגיע ויחגוג על חשבונכם. לכן כל אחד לדעת לשמור על הכסף שלו, במיוחד בתקופה בה אנו נמצאים שהאקרים וגנבי רשת רק מחכים להזדמנות שמישהו מאיתנו יפשל ויחשוף את חשבון הבנק שלו לגניבות.
כבר ב-2016 קבע סקר של הפדרל רזרב כי יותר מחצי ממשתמשי הסמארטפונים בארה"ב נכנסים לחשבון הבנק שלהם דרך המכשיר הסלולרי. יותר נוח אבל עדיין חשוף לפגיעות. אילו פגיעות: פישינג, קישורים להורדת תוכנות מזיקות דרכם האקרים יכולים לגנוב סיסמאות וכו'. הכול כמובן נעשה בצורה מתוחכמת ולא תמיד קל לעלות על זה.
כמובן שאפשר להמשיך ולהשתמש באפשרות של הסמארטפון או המחשב האישי כדי לגשת לכסף שלכם, אך תוך כדי שאתם מגינים עליו בצורה טובה יותר. הנה כמה דרכים מעולות להגנה שעליכם לוודא כי הבנק שלכם מספק אותן:
פיקוח על אפשרות של הונאה ומעקב אחרי הוצאות גדולות - הבנק שלכם יהיה במעקב אחרי ההוצאות שלכם ומדי פעם ייצור אתכם קשר כדי לוודא קנייה ממקור חדש למשל, כאשר ביצעתם רכישה בסכום גדול וכשהגעתם למינוס די גדול.
זיהוי בשני שלבים - כאשר אתם ניגשים לחשבונכם באינטרנט הבנק יבקש אישור בדרך נוספת כמו למשל בהודעת טקסט למכשירכם.
אדם לוין, מייסד חברת סייבר סקאוט המעניקה שיורתי אבטחה ברשת מסביר כי גם לכם יש שליטה על רמת האבטחה של חשבונכם וישנם מספר דברים שאתם תוכלו לעשות בעניין כמו לוודא כי התוכנה בסמארטפון שלכם היא המעודכנת ביותר, דבר שיקשה על האקרים לחדור אליו. סיסמה ייחודית וקשה לפיצוח יכולה גם לעזור, כמו גם נעילת המכשיר ובחירת אופציה של סיסמה גם למסך הנעילה.
אולי הכי חשוב מכל הוא להיזהר כאשר מתקשרים אליכם אנשים זרים המציגים את עצמם כפקידי בנק למשל ומבקשים את סיסמתכם או מספר הביטוח הלאומי שלכם, במקרה כזה עדיף שתנתקו את השיחה ותתקשרו לבנק שלכם, למספר שאתם מכירים. "למה שתצטרכו לתת פרטים מזהים לכל אחד שיוצר אתכם קשר?" אומר לוין.