מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, עורר היום (ד') זעם בכל קצוות העולם כאשר התייחס למכחישי השואה אשר מפרסמים ברשת החברתית שבבעלותו, וזאת לאחר שאמר כי הם "אינם טועים במכוון" כאשר הם מפרסמים את דבריהם. צוקרברג התראיין בפני קארה סווישר מכתב העת הטכנולוגי "קוד-רג", ובשיחה ביניהם הוא השתמש בדוגמה של מכחישי השואה כנושא מעורר מחלוקת שאותו הם לא מסירים מהפלטפורמה. לדבריו, פייסבוק מאפשרת לאותם חובבי קונספירציות להישאר באתר, אך מצמצמת את הישג ידם כדי שפחות אנשים ייחשפו לתכנים אלה.
"בסופו של יום, אני לא חושב שצריך להוריד תוכן כזה מהאתר כי אני חושב שיש דברים שונים שאנשים טועים לגביהם. לדעתי הם אינם טועים במכוון", אמר צוקרברג. בהמשך השווה המנכ"ל בין תיאוריות קונספירציה לבין אנשים שטועים בדיבור: "קשה לגרש מישהו מהאתר לפי הכוונה שלו וקשה להבין את הכוונה של אנשים. במציאות אנשים לפעמים מדברים בצורה שגויה ונוצר רושם אחר", הוא אמר.
רבים גינו את האמירות הללו, הן בתקשורת והן ברשתות החברתיות. ג'ונתן גרינבלט, מנכ"ל הליגה נגד השמצה, אמר היום כי "הכחשת השואה היא טקטיקה מכוונת שאנשים אנטישמיים עושים בה שימוש בכדי לפגוע ביהודים בצורה כואבת וטעונת שנאה. לפייסבוק יש את החובה המוסרית והאתית לא לאפשר למכחישי השואה להפיץ את שקריהם".
שעות ספורות לאחר פרסום הכתבה ב"קוד-רג", התקשר צוקרברג אל סווישר והודה כי טעה בתשובתו. "ברמה האישית, הכחשת השואה פוגעת בי ולא הייתה לי כל כוונה להגן על אנשים כאלה", הוא כתב. רק לפני שבוע הודיעה החברה כי תאפשר לאתר "Infowars", אתר שמרני המפיץ תיאוריות קונספירציה רבות, להישאר בפייסבוק. על פי הנהלת פייסבוק, האתר אינו נוגד את התקנון, חרף העובדה כי כינה את אירוע הירי בביה"ס היסודי סנדי הוק, בו נהרגו 27 אנשים, כ"מזויף".
ולמרות זאת, החברה הודיעה כי בחודשים הקרובים היא תוריד תוכן רב התורם לאלימות כלשהי. "הפחתת כמות המיסאינפורמציה, ולא הסרתה המוחלטת, משמרת את האיזון המושלם בין חופש הביטוי וקהילה בטוחה ואמיתית. ישנם סוגים מסוימים של מיסאינפורמציה שגרמו לפגיעה פיזית ואנחנו נשנה את המדיניות שלנו בקרוב, דבר שיאפשר להוריד תוכן זה", כלשון ההודעה שפרסמה פייסבוק.
תחת מדיניות חדשה זו, פייסבוק תסיר תוכן שיסומן ויאושר ככזה שגורם לאלימות, הן בארה"ב והן ברחבי העולם. החברה סיפקה דוגמה למקרה שכזה: לאחרונה צצו שמועות רבות בסרי לנקה אודות כך שקבוצה של מוסלמים עומדים מאחורי הרעלתם של בודהיסטים. לאחר התייעצות עם המשטרה המקומית ועם הארגון שפרסם את התוכן, הוחלט להסירו מפני שלא היה נכון ועלול היה להוביל לאלימות.