חברות הוויסקי מודאגות בדיוק כמו תעשיינים אחרים ממלחמת הסחר והם לא מתכוונים לשבת בחיבוק ידיים.
נציגים משמונה קבוצות סחר ויסקי יפגשו בשבוע הבא בלואיסוויל, כך אמר נשיא איגוד המזקקים של קנטקי, אריק גרגורי. לדבריו, המטרה היא לגבש אסטרטגיה מאוחדת בנושא. "כל יצרני הוויסקי העולם הם משפחה אחת גדולה, וזה הזמן בשבילנו לתקשר ישירות בתקווה שנוכל לדבר בקול מאוחד", פנה גרגורי לחברי הוועדה המחוקקת.
המשתתפים יכללו קבוצות המייצגות את הוויסקי האירי וכן תעשיינים מיפן, קנדה ואירופה בכללותה. האירוע יתקיים בתאריכים 25 ו-26 ביולי.
סכסוכי הסחר הביאו למכסים שהוטלו בחלק מהשווקים המרכזיים בחו"ל על הבורבון, כולל באיחוד האירופי - שבו יצרנים מקנטקי ייצאו כמעט 200 מיליון דולר ממוצריהם. מיסי האיחוד האירופי המכוונים לוויסקי אמריקאי ומוצרים רבים אחרים מארה"ב, הינם תגובה להחלטה של הנשיא דונלד טראמפ להטיל מכסים על פלדה ואלומיניום מהשוק האירופי. תוספת זו מתגלגלת בסופו של דבר לצרכן במחיר המוצר.
שווקים זרים הפכו משתלמים עבור יצרנים אמריקאים. בשני העשורים האחרונים, היצוא האמריקאי עלה מ-575 מיליון דולרים ב-1997 ל--1.64 מיליארד דולרים ב-2017. הדברים עלולים להסב נזק רב להכנסות הוויסקי, שהיה מסיפורי ההצלחה האמריקנים הגדולים מבחינה כלכלית.
כרגע מוקדם עדיין לאמוד את הנזק שהמכסים יגרמו לשוק הוויסקי, לדבריו של גרגורי ."אנחנו מודאגים עכשיו בעיקר מההסלמה, והאם נצליח לייצב את הדברים", אמר. בתשובה לשאלה כיצד מגזר הבורבון מגיב, כולל קיומן של תוכניות חירום על ידי מזקקים, ענה גרגורי: "מעולם לא חשבנו שנהיה במצב הזה, בכנות".
המזקקים מגבשים תוכניות למקרה שסכסוך הסחר יימשך, אך הוא עצמו עדיין לא ראה אותן. פוטנציאל הפגיעה בתעשיית הבורבון בהיקף של 8.5 מיליארד דולרים הינו אמיתית, לדבריו.
קנטקי מייצרת כ-95 אחוזים מהבורבון העולמי .הבורבון מייצר כ-17,500 משרות קנטאקי עם שכר שנתי השווה 800 מיליון דולרים, על פי איגוד המזקקים של המדינה .הענף נמצא בעיצומה של בניה בהיקף של 1.2 מיליארדי דולרים. הבנייה כוללת מתקני ייצור מורחבים ומרכזי תיירות חדשים. כמו כן, יותר מ-6.6 מיליון חביות של בורבון קנטקי מיושנות במחסנים - המספר הגבוה ביותר מאז 1974.
.