הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בריטניה מצטרפת לשורת המדינות שמהדקות את הפיקוח על השקעות זרות
ממשלת הוד מלכותה טוענת שהכללים החדשים אינם מכוונים נגד מדינה מסוימת, אבל הם באים בעקבות גל השקעות סיניות בחברות בריטיות, ועל רקע המטרה הסינית המוצהרת - להפוך למובילה עולמית ברובוטיקה, בינה מלאכותית ורכב עד 2025

השתלטות של חברות זרות על חברות בריטיות תהיה נתונה בקרוב לבחינה מדוקדקת יותר תחת הצעת חוק ממשלתית שתקל על חסימת עסקאות מטעמי ביטחון לאומי. התוכניות שהוכרזה היום (שלישי) תהפוך את בריטניה לאחרונה בשורה של מדינות המהדקות את הבקרה על השקעות זרות מחשש שטכנולוגיה רגישה נרכשת על ידי חברות סיניות.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


התקנות החדשות יגדילו את מספר העסקאות ש"יזכו" להתערבות ממשלתית מאחת בשנה - לחמישים (אילוסטרציה: Shutterstock)



ממשלת בריטניה אמרה בהודעתה כי הכללים החדשים אינם מיועדים נגד אף מדינה מסוימת, אולם בכירים בממשלה מסרו כי התקנות יגדילו את מספר העסקאות הזרות הדורשות התערבות ממשלתית מאחת לכ-50.

המהלך מגיע לאחר התגברות בהשקעות הסיניות בבריטניה, ומספר פרויקטים שנויים במחלוקת בממלכה בהן מעורבות חברות מן המעצמה האסיאתית. סין שמה לה ליעד להיות מובילה עולמית בתחומים כמו בינה מלאכותית ומכוניות הנוהגות באופן עצמאי עד 2025.

חברות סיניות הוציאו למעלה מ-21 מיליארד דולר ב-2017 על רכישת 36 חברות בריטיות. השנה היו עד כה 24 השתלטויות כאלה, אולם במחיר כולל נמוך יחסית של ארבעה מיליארד. אולם רוב ההשקעות, הן אשתקד והן השנה, נעשו בתחומי הטכנולוגיה הרגישים. דרום קוריאה, אוסטרליה, איטליה, קנדה, רוסיה, יפן וארה"ב הידקו כולן לאחרונה את הכללים בנוגע להשקעות זרות, בתגובה לרכישות הסיניות הממוקדות.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE