כפית אחת של סוכר יכולה לסייע לשיפור הזיכרון בקרב אנשים מבוגרים, לשיפור מצב הרוח ותפקוד המוח ולגרום לו לעבוד קשה יותר. כך עולה ממחקר חדש.
מוח של אנשים מבוגרים מסוגל להתאמץ ולעבוד קשה יותר כשהם משלבים במשקה כמות מועטה של סוכר. כמו כן, אנשים מבוגרים מרגישים מאושרים יותר והזיכרון שלהם משתפר לאחר שהם צורכים כפית של סוכר.
החוקרים סבורים, כי כשיש לגוף יותר אנרגיה זמינה לשימוש על ידי המוח, הוא מונע למאמץ גדול יותר ולתפקוד טוב יותר. כמו כן, המוח מאפשר לתת להם ביטחון עצמי גבוה, שישפר את התפקוד הנפשי שלהם. המחקר הראה, כי אנשים משקיעים מאמץ רב יותר משום שרמת הסוכר בדם גבוהה, אך הם אינם מרגישים שהם מנסים או מתאמצים יותר. החוקרים טוענים, כי הממצאים יכולים לסייע לעצב נכון יותר את המלצות המזון לאנשים המנסים לשפר את תפקודי המוח שלהם, בגיל מבוגר.
החוקרים מצאו, כי כמות מצומצמת של סוכר יכולה לשפר את הזיכרון של אנשים בגילאי 65 ומעלה, לגרום להם למצב רוח מרומם ולשפר את תפקוד המוח. בהמשך לכך, אנרגיה לטווח קצר, שמתקבלת מצריכת כמות מצומצמת של סוכר, יכולה להעלות את רמת הסוכר בדם ולהוות גורם משמעותי עבור מבוגרים שמעוניינים לבצע משימות מסוימות.
המשתתפים שלקחו חלק במחקר היו משתי קבוצות גיל, 18 עד 27 ו-65 עד 87. חלק קיבלו משקה עם גלוקוז וחלק קבלו משקה פלסבו. שתי הקבוצות נתבקשו לבצע משימות זיכרון שונות. החוקרים אמדו את מידת המעורבות של המשתתפים במטלה, את כושר הזיכרון, את מצב הרוח ואת תפישת מידת המאמץ שלהם.
במסגרת המחקר, החוקרים נתנו למשתתפים משקה עם כמות מצומצמת של גלוקוז סוכר וביקשו מהם לבצע משימת זיכרון. החוקרים מצאו, כי הסוכר שיפר את רמת הזיכרון, מצב הרוח והריכוז בקרב בני 65 ומעלה בהשוואה למי שצרכו ממתיק מלאכותי. כמו כן, בקרב המשתתפים שרשמו שיפור בזיכרון לא נרשם כל מאמץ מיוחד שמצביע על כך שהם מנסים יותר.
כל זאת, בעוד שבקרב משתתפים בגילאי 18 עד 27, צריכת אותה כמות של סוכר לא השפיעה כלל על הזיכרון או על מצב הרוח.
לדברי החוקרים, ההתמודדות עם מטלות מאתגרות בגיל מבוגר היא הדרך לצמצם את הירידה בכושר ובתפקוד המוח. הסוכר יכול להניע אנשים לשמור על המוטיבציה להתמודד עם אתגרים. ממצאים ממחקרים שנערכו לאורך השנים הצביעו על כך שביצוע משימות קוגניטיביות מאתגרות הכרחי לשם שמירה על בריאות המוח בגיל מבוגר. הגלוקוז מגביר את המוטיבציה ואת הביטחון העצמי בקרב אנשים מבוגרים, משפר להם את מצב הרוח וגורם להם לתחושה שהם מתאמצים פחות.
ממצאי המחקר מקרבים את החוקרים לשלב בו ניתן להבין מה יכול להניע מבוגרים להתאמץ וכיצד ניתן להעלות את הנכונות שלהם להתמודד עם משימות קוגניטיביות מאתגרות, גם כשהמשימה נראית בלתי אפשרית.