מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרס, אומר כי כספו של הארגון אוזל ומפציר בחברות בו לשלם כדי למנוע ממנו משבר פיננסי מתמשך.
גוטרס הזהיר את המדינות החברות ב"מצב כלכלי מטריד של האו"ם", שלדבריו נגרם על ידי תשלומים מאוחרים לארגון על ידי המדינות החברות. "תזרים המזומנים שלנו מעולם לא היה כזה נמוך כל כך בתחילת השנה, והמגמה מתרחבת; המזומן שלנו אוזל ואנחנו מתקרבים לקו האדום", אמר.
הוא המשיך ואמר כי האו"ם יהיה חייב לנקוט צעדים ולבדוק צמצום עלויות, באופן שלא ישפיע על פעילותו התקינה. כמו כן - ימליץ לצעדים שונים לחיזוק היציבות הפיננסית בארה"ב. איומיו של ממשל טראמפ לקצץ במימון, לא נראה קשור לבעיית המזומנים.
בעוד הממשל בוחן היטב את תשלומיו לקרנות וגופים שונים בארה"ב, הוא עדיין לא צמצם אותם. דובר המזכיר הכללי, סטפן דוג'ריק, אמר ביום חמישי לכתבים עימם נפגש כי התשלומים שיגיעו באיחור הם כאלה הנוספים על התקציב הרגיל. "לתשלומים המאוחרים יש השפעה על תזרים המזומנים שלנו ומכאן - על היכולת שלנו להשפיע".
עם זאת, יו דוגאן, דיפלומט אמריקאי לשעבר, אמר כי מדינות אחרות עלולות לחקות את מה שנתפס כהתחמקות ארצות הברית ממחויבויותיה בתחום הדיפלומטיה והיחסים הבינלאומיים. "מבט על המתרחש מראה כי טראמפ ממשיך לממן את מה שנראה לו כדי להחליש את צפון קוריאה או כדי להשתמש בכסף כפלטפורמה להגנה על ישראל. יש תפיסה מוטעית שלו בציבור", אמר דוגאן, המשמש כיום כמרצה לדיפלומטיה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטת סיטון הול.
"מדינות אחרות מחקות את ארצות הברית ומה שהן שומעות ורואות עלול להשפיע על התנהלותן הכספית", הוסיף. מוקדם יותר השנה, ארה"ב מנעה מימון של סוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"ה). הקריאה של גוטרס לחברות האו"ם לתת כספים, מעדנת את הלחץ שממשל טראמפ מפעיל על מדינות בתוך ארצות הברית ובנאט"ו לגבי התחייבויות שונות.
ביום שלישי האחרון ביקשה ממדינות ערב שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, לספק מימון נוסף לפלסטינים. "האמריקאים הם אנשים נדיבים מאוד. אנחנו הומניטריים וממשיכים לחפש דרכים לעזור לעם הפלסטיני, שמצוקתו מעניינת אותנו", אמרה. "אבל אנחנו לא טיפשים. אנחנו מושיטים יד ונדיבות, אבל מצפים שלא ינשכו את היד. כשאנחנו מושיטים יד - אנחנו מצפים גם מהצד השני לעשות זאת", הוסיפה.