האפשרות לקיים חיים על מאדים, בין אם של צמחים, חיות או בני אדם נראית ריאלית למדי, או שלא. כלומר תלוי את מי שואלים היום, נאס"א או אילון מאסק. שני הצדדים חלוקים בדעתם לגבי השאלה האם יש מספיק פחמן דו חמצני על כוכב הלכת, תנאי הכרחי לקיומה של אפשרות להתיישבות במאדים, למרות שגם אם אכן יש כמות מספקת הדרך להתיישבות עדיין ארוכה.
בנאס"א טוענים כי אין מספיק פחמן דו חמצני (CO2) שיאפשר "להאריץ" את מאדים. "הארצה" או Tarraforming הוא בעצם תהליך של הפיכת כוכב לכת לכזה שיש בו תנאים המאפשרים קיום חיים כמו בכדור הארץ, תנאים בהם צמחים יכולים לגדול או בעלי חיים ובני אדם לחיות.
אמנם מאדים הוא כוכב הלכת בעל הסיכוי הגבוה ביותר להפוך לכזה שניתן להתיישב בו אך בנאס"א טוענים כי עדיין אין את התנאים לכך, זאת לפי מחקר שפרסמה סוכנות החלל ביום שני. "הממצאים שגילינו מראים כי אין מספיק CO2 על מאדים כדי ליצור תנאי חממה שיאפשרו לגז להיפלט החוצה אל האטמוספירה. מעבר לכך, אין גישה ל-CO2 ואי אפשר להזיז אותו, לכן תהליך ההארצה לא אפשרי בטכנולוגיה הקיימת כיום".
מחקר נוסף שפורסם לפני כשבוע גילה סבירות להימצאות מים על מאדים, תנאי הכרחי נוסף ביחד עם פחמן דו חמצני לקיום אפשרות של חיים במאדים. למרות זאת ולמרות שהאטמוספירה במאדים מורכבת ברובה מפחמן דו חמצני, הוא דליל וקר מדי בכדי לספק את התמיכה הדרושה לקיומם של מים במצב נוזל.
אז אחרי כל המסקנות הפחות אופטימיות הללו, נכנס לתמונה אילון מאסק, מייסד חברות פיי פאל, טסלה ויותר רלוונטי לדיון הנוכחי, ספייס אקס או החברה לטכנולוגיית חקר החלל. מאסק התייחס לנושא דווקא במקום שמייצר עבורו לא מעט שערוריות, טוויטר ונתן את המסקנות שלו, ההפוכות לאלו של נאס"א: "יש כמות עצומה של CO2 על מאדים, ספוגה בתוך האדמה והיא תשוחרר לאוויר ברגע שיתבצע תהליך של חימום".
"בעזרת אנרגיה מספקת המגיעה משמש מלאכותית או טבעית ניתן "להאריץ" כל גוף סלעי" המשיך מאסק. בנאס"א לעומת זאת הסבירו כי כמות הפחמן הדו חמצני באדמה ובמינרלים של מאדים עדיין קטנה מדי כדי לאפשר חיים על כוכב הלכת: "לשם כך נצטרך טכנולוגיות שעדיין רחוקות מאיתנו ורק בעתיד הרחוק ניתן יהיה לבחון את תהליך ההארצה בתנאים האלו".