הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חלב אם אלכוהולי: מחקר חושף את ההשפעה שעלולה להיות לו על ילדים
אחת מתוך כל עשר נשים בהיריון בארצות הברית שותה אלכוהול. מחקר חדש מצא, כי אלכוהול שעובר לתינוקות באמצעות חלב אם עלול לגרום לפגיעה ביכולות הקוגניטיביות שלהם בגילאי 6 ו-7 שנים

מנתוני המרכז למניעת מחלות ובקרתן עולה, כי כ-82.5 אחוז מהילדים בארצות הברית הונקו על ידי אימהותיהם. אחת מכל עשר נשים בהיריון בארצות הברית שותה אלכוהול. אילו השפעות יכולות להיווצר בקרב ילדים שהונקו על ידי אימהות שצורכות אלכוהול? חשיפת ילדים לאלכוהול באמצעות חלב אם עלולה לגרום לירידה יחסית ביכולות הקוגניטיביות שלהם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם השבוע. מדובר במחקר ראשון, בו נבדק הקשר שבין רמת החשיפה לאלכוהול שבחלב אם לבין הרמה הקוגניטיבית של ילדים.

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


נמצא קשר בין רמת החשיפה לאלכוהול שבחלב אם לבין הרמה הקוגניטיבית של ילדים 

החוקרים קיבלו נתונים ממחקר ממושך, שאסף מידע לאורך זמן, מקרב 5,107 תינוקות באוסטרליה, שגויסו למחקר בשנת 2004. 91.7 אחוז מהתינוקות שהשתתפו במחקר הונקו על ידי אימהותיהם. התינוקות נבדקו אחת לשנתיים עד גיל 11. האימהות נשאלו על צריכת האלכוהול שלהן בשאלון של ארגון הבריאות העולמי. הן נשאלו גם על עישון סיגריות יומיומי במהלך ההיריון ותקופת ההנקה. הילדים נבחנו על אוצר המילים שלהם, על חשיבה לא מילולית ועל יכולותיהם הקוגניטיביות.

החוקרים גילו, כי צריכה מוגברת של אלכוהול השפיעה באופן שלילי על ציוני החשיבה הלא מילולית בקרב ילדים בני 6 ו-7 שאימהותיהם הניקו אותם. היכולת הקוגניטיבית הנמוכה לא נשמרה בקרב אותם ילדים בגילאי 10 ו-11. הקשר לא נמצא בקרב ילדים שאימהותיהם לא הניקו אותם.

שתיית אלכוהול בזמן ההנקה עלולה להוביל לפגיעה קוגניטיבית בילדים

לדברי החוקרים, אם קיימת השפעה קטנה של אלכוהול בתחילת החיים, היא תמשך עד גיל 6 או 7. אך בשלב מאוחר יותר השפעה סביבתית תהפוך לגורם מכריע יותר בדבר ההתפתחות הקוגניטיבית. החוקרים סבורים, כי השכלה מוגברת יכולה להיות גורם משמעותי לצמצום ההשפעות של אלכוהול בחלב אם. עצמת הקשר שבין חשיפה לאלכוהול לבין יכולת קוגניטיבית יכולה להיות נמוכה ואף ניתן לצמצם אותה. זאת, כל עוד האימהות צורכות כמויות גדולות של אלכוהול.

עישון בזמן ההנקה לא השפיע על היכולות הקוגניטיביות. כמו כן, נשים מיניקות נוטות לעשן פחות סיגריות ביום, לעומת אלא שאינן מיניקות: 1.06 סיגריות ביום בקרב המיניקות לעומת 2.84 סיגריות ביום בקרב מי שאינן. לדברי החוקרים, למרות שהמחקר לא מצא קשר בין עישון בזמן הנקה לבין ההשפעות על היכולות הקוגניטיביות, אין זה אומר שנשים צריכות לחשוב שאין בעיות אחרות עם עישון בזמן ההנקה. עשן הטבק מכיל רעלים רבים ועישון בנוכחותם של ילדים עלול לגרום להם לנזק בריאותי. די בעשן שנדבק לבגדים של האם על מנת להזיק לבריאותם של אחרים.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE