אין בינתיים התפרצויות, ולא עלבונות הדדיים נוסח "שוטה זקן" ו"איש הטילים הקטן", אבל לצד חיוכים וניסוחים דיפלומטיים, החליפו שר החוץ האמריקאי מייק פומפאו ומקבילו הצפון-קוריאני עלבונות והאשמות היום (שבת). הנושא המרכזי: ארה"ב מזהירה שלא תסיר אפילו מעט מן הסנקציות על המדינה המסתגרת עד להשלמת פירוקה מנשק גרעיני, וצפון קוריאה מצידה מבהירה ש"לא תיכנע לבריונות".
הדברים נאמרו בוועידה ביטחונית בסינגפור - אותה עיר-מדינה בה נערכה הפסגה ההיסטורית בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ורודן צפון קוריאה קים ג'ונג און. באותה הזדמנות גם מסר פומפאו מכתב מן הנשיא טראמפ ל"יו"ר קים".
על אף שטראמפ הכריז כי צפון קוריאה "כבר אינה איום גרעיני", פומפאו ושר החוץ הקוריאני רי יונג הו הבהירו בהערותיהם, בפני פורום הביטחון השנתי של ארגון המדינות האסיאניות ASEAN כי שני הצדדים עדיין רחוקים מאד זה מזה בעמדותיהם.
דבריו של פומפאו באו יום לאחר דו"ח מומחים העוקבים אחר יישום הסנקציות של האו"ם נגד צפון קוריאה, בו נאמר כי פיונגיאנג ממשיכה הן בתוכנית הגרעין והן בתוכנית הטילים שלה. כמו כן נאמר בדו"ח כי צפון קוריאה מפרה את הסנקציות על ידי יצוא פחם דרך הים ועקיפת אמברגו על נשק ופעילות פיננסית.
בדברים שאמר לכתבים בסינגפור הצהיר פומפאו כי לארה"ב מידע חדש ואמין לפיו רוסיה מפרה את הסנקציות ומאפשרת מיזמים משותפים עם חברות צפון קוריאניות ומעניקה היתרים חדשים לכניסת עובדים זרים מצפון קוריאה. שר החוץ אמר כי ארה"ב תראה "בחומרה רבה" כל הפרה, וקרא לעולם לגנות את ההפרות ולרוסיה לחדול מהן. בנאומו חזר פומפאו והדגיש כי אף סנקציה לא תוסר בטרם תתפרק צפון קוריאה באופן סופי ומוחלט מנשק גרעיני.
עד שהגיע תורו של רי לדבר בכנס, פומפאו כבר עזב את סינגפור לאינדונזיה. זה לא מנע מן הדיפלומט הבכיר של המדינה הרודנית לשגר חצים לעבר גבו המתרחק. "תחושת אמון אינה דבר שנבנה ביום", אמר. "על מנת לבנות אמון מלא בין הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה לארה"ב, חיוני ששני הצדדים ינקטו בצעדים מקבילים והדרגתיים כדי לעשות מה שניתן, בזה אחד זה".
עוד הוסיף רי כי "רק כאשר תוודא ארה"ב שאנו נחוש בנוח ונתקרב אליה, נוכל לפתוח את מוחנו לארה"ב ולבטא זאת במעשים". ארה"ב דחתה בעבר קריאות לגישה הדרגתית, ונכון להיום היא עומדת על שימור כל הסנקציות עד שצפון קוריאה תעמוד בכל התחייבויותיה.
צפון קוריאה מאשימה את ארה"ב כי הגיבה בעוינות במקום במחוות משלה לכך שצפון קוריאה עצרה את ניסוייה הגרעיניים ושיגורי הטילים שלה, והחזירה לארה"ב שרידים שהם ככל הנראה של חיילים אמריקאיים שנהרגו לפני כמעט 70 שנה במלחמת קוריאה. משטרו של קים גם מאשים את ארה"ב כי היא פועלת למנוע מבכירים ברחבי העולם להשתתף בחגיגות 70 השנים לייסוד המשטר הקומוניסטי הקיצוני, שייערכו בספטמבר.