לדברי המומחים, יותר ויותר אוהדי צילומי סלפי מבצעים ניתוחים קוסמטיים על מנת להיראות דומים יותר לגרסאות הערוכות של עצמם, אותן מייצרים פילטרים באפליקציות הטלפונים החכמים. רופאים אומרים, כי בני נוער שמושפעים מהתופעה סובלים מדיכאון, משום שהמראה הטבעי שלהם אינו עולה בקנה אחד עם הגרסאות הערוכות של עצמם, כאמור.
בהמשך לכך, מזהירים הרופאים מפני ההשפעה של הפילטרים באפליקציות, שעלולה לגרום להפרעה בדימוי הגוף. הסובלים מההפרעה מתרכזים רק בפגמים. בינתיים, הרופאים מאשימים את המפורסמים האובססיביים לתמונות סלפי, כגון קים קרדשיאן, בהשפעתם על הילדים באופן שמגדיל את היקף התופעה האמורה.
לדברי המומחים, מטופלים שסובלים מהפרעה בדימוי הגוף שלהם מעוניינים בניתוחים שיסייעו להם להיראות כמו הגרסאות של עצמם שיוצרים הפילטרים באפליקציות לעריכת תמונות. צילומי הסלפי שעברו עריכה באמצעות פילטרים אוטומטיים שמוצעים בתוך האפליקציות עלולים לגרום לאנשים לאבד קשר למציאות. הפילטרים יוצרים צפייה לפיה כולם אמורים להיראות מושלמים כל הזמן. השפעה כזו עלולה להזיק בעיקר לבני נוער.
יותר ממחצית מהמנתחים הפלסטיים פגשו במטופלים שביקשו לשפר את המראה שלהם בתמונות הסלפי. כך עלה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Facial Plastic Surgery. אך למרות זאת, הרופאים מתעקשים, כי לעתים קרובות על המטופל לפנות לקבלת סיוע פסיכולוגי במקום ניתוח.
חשוב שמנתחים פלסטיים יבינו את ההשלכות שיש למדיה החברתית על דימוי הגוף, על מנת לספק ייעוץ וטיפול נכונים ומתאימים יותר למטופלים.