קבוצת רופאי ילדים מזהירה מפני כימיקלים שנוספו בשנים האחרונות למוצרי מזון שונים ולאריזות מזון ועלולים להזיק לבריאותם של ילדים. מדובר על כימיקלים שמשמשים לתהליכי ייצור של אריזות מזון וייצור של מוצרי בשר מעובד, בין היתר. אלה עלולים להוביל להשמנת יתר, לבעיות בריאות בגיל ההתבגרות ולבעיות נוספות בהמשך החיים. כך לדברי האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים, המייצגת 67,000 רופאים.
קבוצת הרופאים קוראת למינהל המזון והתרופות האמריקני לנקוט צעדים ולבצע את הרפורמות חיוניות הדרושות בדחיפות, על מנת למנוע פגיעה בבריאותם של ילדים. לדברי הרופאים יש לבצע בדיקה קפדנית יותר של התקנות לרגולציית תוספי מזון.
מתוך כלל הכימיקלים שהעלו חששות בקרב קבוצת הרופאים, היו חמישה שידועים כמסוכנים ביותר, בהם גם כימיקלים מקבוצת Bisphenols, המשמשים לציפוי פנים פחיות מתכת. הכימיקלים האלה יכולים לפעול בדומה להורמון האסטרוגן בגוף ולהשפיע על תהליכים פיזיולוגיים שמתרחשים בגיל ההתבגרות, להגביר את כמות השומן בגוף, להוביל לירידה בפוריות ולהשפיע על מערכת העצבים ועל המערכת החיסונית.
הכימיקלים מקבוצת Phralates, שנמצאים בפלסטיק, יכולים להשפיע על התפתחות איבר המין הגברי, לגרום להשמת יתר בקרב ילדים ולמחלות לב.
כימיקלים מקבוצת Perfluoroalkyl, המשמשים לייצור אריזות מזון עמידות לשומן, יכולים להוביל לפגיעה בתפקוד המערכת החיסונית, לבעיות משקל ופוריות.
כימיקלים מקבוצת Percholate, שמוסיפים לאריזות מזון יבשות על מנת לשלוט במידת החשמל הסטטי, ידועים ביכולתם לשבש את תפקודה של בלוטת התריס ולהשפיע על המוח בשלבים מוקדמים בהתפתחות שלו.
כימיקלים מקבוצות ה-Nitrates ו-Nitrites, שמשמשים לשימור מזון ולייצור בשר מעובד, עלולים לפגוע בייצור ההורמונים ובתפקודה של בלוטת התריס.
הכימיקלים האלה יכולים להיכנס ישירות אל המזון עצמו או להרכיב חלק מאריזות המזון והפלסטיק. כל בני האדם נתונים להשפעתם של חומרים כימיים, אך ילדים הם הפגיעים ביותר. הילדים חשופים יותר להשפעה של כימיקלים מאשר מבוגרים, משום שהאיברים שלהם עדיין בשלבי התפתחות שונים. ההשפעה של כימיקלים על תהליכי התפתחות האיברים עלולה להימשך לכל החיים.
הרופאים ממליצים להורים על כמה שיטות שיכולות לסייע להפחית את החשיפה של ילדיהם לכימיקלים מזיקים במזון. בין ההמלצות גם לאכול מזון טרי או קפוא ככל שניתן. להשתמש בכלי זכוכית או נירוסטה. להימנע משימוש בכלי פלסטיק במיקרוגל או במדיח הכלים. להימנע משימוש בפלסטיק עם קודי מחזור 3, 6 ו-7. לאכול כמה שפחות בשר מעובד. לשטוף ידיים ביסודיות לפני ואחרי הטיפול במזון ולנקות היטב את כל הפירות והירקות שלא ניתן לקלף.