גם ממשל טראמפ מגלה שהוא לא יכול לריב עם כל העולם בו-בזמן, וארה"ב מתחילה להרגיע את רוב חזיתות "מלחמת הסחר" מול מי שעד לא מכבר נחשבו לקרובות בבעלות בריתה, בכדי לשמר כוחות למאבק האמיתי מול סין.
נציגים מארה"ב וממקסיקו נפגשו בוושינגטון ביום חמישי ושישי שעבר כדי לעבוד על ניסוח מחודש של הסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה (נאפט"א) - מאמץ שעד לאחרונה נחשב מת לחלוטין. בנוסף, בשבוע שעבר הכריז הנשיא טראמפ על הפסקת-אש בעימות הסחר שלו מול האיחוד האירופי בנושא הסחר בכלי רכב וחלפים.
במקביל, ממשל טראמפ הגביר את הלחץ על סין השבוע עם הצעה להכפיל את מכסי המגן על סחורות מיובאות בסך 200 מיליארד דולר. סין מצידה נדרה להשיב במכסי מגן משלה. "אם אתה יוצא לעימות מול סין, אתה חייב לוודא שמיגנת את בסיס התמיכה שלך וששווקים אחרים יישארו פתוחים", אומר מייקל קמונז, נשיא חברת הייעוץ העסקי מונרך גלובל סטרטג'יס לשעבר בכיר במשרד המסחר.
אחת מהבטחות הבחירות המרכזיות של טראמפ היתה לשנות מהיסוד - או לבטל - את הסכם נאפט"א מול קנדה ומקסיקו, הסכם אותו כינה "אסון שהורג תעסוקה". ההסכם ביטל את רוב חסמי המסחר, כולל מכסים, בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו. טראמפ ומבקרים אחרים טוענים כי ההסכם עודד יצרנים אמריקאים להעביר מפעלים ומקומות עבודה מדרום לגבול, בכדי לנצל את עלויות ההעסקה הנמוכות יותר במקסיקו.
השיחות בנוגע לעדכון הסכם נאפט"א החלו לפני כמעט שנה אולם נתקעו בשל דרישות ממשל טראמפ שידכאו השקעות במקסיקו ויחייבו את העברת ייצורם של כלי רכב לארה"ב. אולם המומנטום השתנה דווקא עם בחירתו של מועמד שמאל לנשיאות מקסיקו. אנדרס מנואל לופז אוברדור (או "אמלו" בקיצור) הביע מיד עם בחירתו בחודש שעבר את תמיכתו בתיקון ההסכם. צוות המו"מ המקסיקני מקווה להגיע להסכם עם ארה"ב עוד החודש, ואז להחזיר את קנדה למו"מ.
היעדרותה של מקסיקו מן השיחות השבוע עוררה חשד שארה"ב מנסה לשחק ב"הפרד ומשול" בין שתי שותפותיה להסכם, לבודד את קנדה ובכך לכפות עליה להסכים לכל מה שארה"ב ומקסיקו תסכמנה ביניהן. אולם שגריר קנדה בוושינגטון דייויד מקנוטון אמר לסוכנות הידיעות AP כי הגיוני שארה"ב ומקסיקו ידונו ביניהן קודם: "ישנן כמה סוגיות מתמשכות בין ארה"ב למקסיקו", הסביר, "שיש ליישב תחילה לפני שנוכל להתקדם".
הסוגיה הבולטת מבין אלה היא דרישת טראמפ כי כלי רכב יכילו יותר רכיבים המיוצרים לא רק בגוש נאפט"א עצמו, אלא ספציפית במקומות בהם משולם שכר עבודה גבוה (דהיינו, לא מקסיקו) כדי להיות זכאים להיסחר בתוך הגוש ללא מכסים. אולם שתי המדינות מצמצמות בהדרגה את המרחק בין עמדותיהן.
עם הרגעת המתחים מול מקסיקו ואירופה, מתגברים המתחים מול סין. בשבוע שעבר הודיע ממשל טראמפ כי הוא עשוי להגדיל את מכסי המגן שהטיל על סחורות בסך 200 מיליארד דולר מסין מ-10% ל-25%. הסיבה להתנגשות היא טענת ארה"ב - שקשה להכחיש אותה - כי סין נוקטת בהתנהלות סחר "טורפנית" שמטרתה לכפות על כל מי שמייצר או מוכר בסין להסגיר לידי בייג'ינג את הטכנולוגיה שלו.