התרופות מהווים חלק משמעותי מחייכם, שבלתי אפשרי לוותר עליהם לרגע. אך כשאתם מתכננים חופשה, כדאי שתחשבו האם אתם חייבים לקחת אותן אתכם. לא משום שאתם מבקשים לשמור על השגרה, אלא משום שיתכן ובמקום אליו אתם נוסעים הן עלולות לגרום לבעיות במפגש עם רשויות ההגירה.
אחת התרופות שעלולה להוות בעיה בכניסה למדינות מסוימות, כגון כמה באזור אסיה, היא Adderall, שמיועדת לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. מסתבר שמדובר בתרופה מעוררת, שאמנם אמורה לסייע לסובלים מהפרעות קשב וריכוז, אך פקידי המכס או פקידים אחרים של רשויות החוק במדינות מסוימות לא מתייחסים אליה באופן דומה.
מדובר בדוגמא אחת לתרופות שעלולות לעורר בעיות עם הכניסה למדינות מסוימות. כך, גם למשל, Sudafed, שמשמשת לייצור מתאמפטמין. למעשה, התרופות המעוררות חשש הן בעיקר תרופות סם ותרופות פסיכותרפיות, כשקשה לחזות מראש באילו מדינות עלולות להתעורר בעיות עם כל אחת ואחת מהתרופות. בכך טמונה הבעיה.
אין מקום מסוים בו ניתן למצוא מידע על אודות ההגבלות של כל מדינה: איזו מדינה תאפשר הכנסה של ווליום, קזאנקס או כל תרופה אחרת ואיזו מדינה לא תאפשר. יתכן וניתן למצוא נקודה להתחיל בה, עם המועצה הבינלאומית למלחמה בסמים, שמתארת את עצמה גם כמועצה עצמאית חצי משפטית, ליישום המוסכמות הבינלאומיות באשר לבקרת הסמים של האו"ם. המועצה מציעה מידע על מדיניותן של חלק מהמדינות בעולם, למרות שחלק מהמידע מיושן, לא עדכני וחלקי.
המומחים ממליצים לנוסעים לשמור על כמה כללים בסיסיים, על מנת להימנע ממצבים לא נעימים בהגעה אל מדינת היעד. להמלצתם, תרופות שגרתיות, כגון כאלה להורדת לחץ דם, בדרך כלל אינן מהוות בעיה. נראה, שברוב המקרים תרופות בעייתיות יחשבו לכאלה בכל מקום, כשאי אפשר למצוא אותן בבתי המרקחת המקומיים.
על מנת לקבל מידע מדויק ועדכני, ניתן להתקשר לשגרירות של אותה המדינה בה מתכננים לבקר ולברר האם ישנן הגבלות על תרופות אותן רוצים לקחת לחופשה. ניתן לברר האם יש הגבלות על כמות התרופות שמעוניינים להכניס למדינה, על מנת להימנע ממצב של חשד בסחר.
מומלץ לצלם עותק ממכתב של רופא שמורה על הטיפול בתרופה אותה מעוניינים ליטול גם במהלך החופשה. חשוב לציין במכתב את שם המותג המייצר את התרופה וגם את שמה הגנרי, את המינון ומהו המצב הבריאותי הדורש את הטיפול.
מומלץ לשאת גם העתק של המרשם. כך ארגונים רפואיים מקומיים יוכלו לספק תרופה שתעניק טיפול חלופי. אם התרופה עלולה לעורר חשד, חשוב לשוחח עם הרופא המטפל על מנת למצוא תרופה נוספת שתוכל לעזור. בכל מקרה, חשוב לא לנסוע לחופשה ללא תרופות הדרושות לתפקודים חיוניים.
כשאורזים את התרופות לקראת הנסיעה, חשוב לוודא שהם בבקבוקים המקוריים שלהם, עליהם מופיע שם המטופל. כמו כן, חשוב לשאת אותן בתיק היד שלוקחים אל תא הנוסעים ולא לשלוח אותן במזוודה אל בטן המטוס, על מנת להימנע ממצב של מחסור באם המזוודה תאבד.
בנוסף, המומחים ממליצים למי שסובלים מבעיות כרוניות לרכוש ביטוח רפואי עם כיסוי על תרופות.