ארצות הברית נערכת למתקפות סייבר מצד איראן, בתגובה להטלת הסנקציות מחדש בעקבות פרישתה של וושינגטון מהסכם הגרעין עם איראן. כך אומרים מומחי מודיעין.
החשש מפני מתקפות כאלה התגבר מאז חודש מאי, אז פרש טראמפ מההסכם שנחתם בשנת 2015 במטרה למנוע מאיראן להתחמש בנשק גרעיני. ההסכם ביטל את העיצומים שהוטלו לפני כן על איראן.
המומחים טוענים כי האיום החמיר בעקבות הטלת העיצומים הכלכליים על טהרן מחדש - צעד שוושינגטון נקטה אתמול.
"למרות שאין לנו שום איום ספציפי, ראינו בשבועות האחרונים פעילות שמעידה על התגברות הניסיונות האיראניים", אמרה פריסקילה מוריצ'י, מנהל האגף לפיתוח איומים אסטרטגיים בחברת רקורדד פיוצ'ר, חברת מודיעין אינטרנטי. החברה צפתה כבר בחודש מאי כי פרישתה של וושינגטון מההסכם תוביל לניסיונות פריצה מצד ממשלת איראן בתוך שניים עד ארבעה חודשים.
סוכנויות המודיעין האמריקניות סימנו את איראן כאחד האיומים הגדולים על מחשבי ארצות הברית, לצד רוסיה, סין וקוריאה הצפונית. ארצות מאשימה את טהרן בגלי מתקפות סייבר שנערכו בין השנים 2012-2014, שנועדו לפגוע בבנקים, והובילו לנזק בשווי מיליוני דולרים. האיראנים גם ניסו לפרוץ לתשתית חיונית - אך נכשלו.
איראן מכחישה שהיא עורכת מתקפות סייבר, ומאשימה את ארצות הברית בניסיון לפגוע בה. לפני כמה שנים, וירוס מחשבים סודי ביותר, סטוקסנט, השמיד צנטריפוגות שהפעילה טהרן בתכנית הגרעין שלה. הווירוס, שרבים מאמינים שהוא פרי פיתוח אמריקני-ישראלי, גרם לאלפי צנטריפוגות שפעלו במתקן הגרעין בנתנז להסתובב עד שהן נהרסו.
"ארצות הברית הייתה המדינה התוקפנית ביותר ברשת, והתרברבה על תקיפת יעדים ברחבי העולם", אמר אליזרע מיריוספי, דובר של המשלחת האיראנית לאו"ם, וטען כי יכולות הסייבר האיראניות נועדו למטרת הגנה בלבד.
מפקד כוח אל-קודס האיראני, גנרל קאסם סולימני, הזהיר בסוף החודש שעבר מפני יכולותיה של איראן ב"מלחמה א-סימטרית" - מונח שמתייחס למלחמה בכלים לא מסורתיים, כולל מתקפות סייבר.
ממשל טראמפ אומר כי הוא הטיל מחדש את הסנקציות על איראן כדי למנוע את התוקפנות שלה וכדי למנוע ממנה כספים שמועברים לגורמי טרור, לתכנית הטילים ולכוחות שונים בסוריה ובתימן.