לאחר דיונים ארוכים והפגנות סוערות התקבלה היום (רביעי) החלטה במועצת העיר ניו יורק שתשפיע רבות על נהגי המוניות וגם על תושבי העיר במהלך השנה הקרובה כאשר אושרה הגבלת השימוש בחברות שירותי ההסעות השיתופיות במהלך השנה הקרובה. ההגבלה המהווה חלק ממספר צעדים שננקטו בתחום המוניות בעיר, באה לידי ביטוי באי מתן היתרים לנהגים חדשים.
חברות שירותי ההסעות השיתופיות הגדולות הפועלות בניו יורק הן אובר, ליפט וחברת ויה (Via) וההחלטה של מועצת העיר מהווה מכה גדולה עבורן מכיוון שהן נשענות על ניו יורק כמקור ההכנסה העיקרי שלהן וההגבלה החדשה תעצור באופן משמעותי את יצירת ההכנסות בשנה הקרובה. הנתון הממחיש יותר מכל את הצלחת החברות בעיר הוא גידול של קרוב ל-70 אלף רכבים הפועלים בניו יורק במהלך שלוש השנים האחרונות.
מעבר להגבלה על שירותי ההסעות השיתופיות הוחלט במועצת העיר על קביעת שכר מינימום לנהגי המוניות כאשר המטרות של שני הצעדים הללו הן להפחית את עומסי התנועה בניו יורק ולהעלות את השכר החודשי של נהגי המוניות הצהובות שחשים מאוד מתוסכלים מהמציאות הנוכחית בה חברות כמו אובר תופסות נתח גדול מהשוק בעיר. נציגי ארגוני העובדים טוענים כי שישה נהגים התאבדו בחודשים האחרונים כתוצאה מהקשיים הכלכליים שנגרמו להם.
ההגבלה על שירותי הנסיעות השיתופיות היא הראשונה מסוגה בערים הגדולות של ארה"ב וראש העיר של ניו יורק, ביל דה-בלאסיו מסביר את המשמעות שלה לעיר, כפי שהוא רואה אותה: "ההחלטה הזו תעצור את הזרם הבלתי פוסק של מכוניות שתורמות לעומסים העוצרים את התנועה ברחובות העיר".
בצד השני של המטבע יש את חברות שירותי ההסעות שמוחות כמובן על ההחלטה כפי שניתן להבין מההצהרה של אובר לאחר פרסום ההחלטה: "ההשהיה של מתן רשיונות חדשים במהלך השנה הקרובה מאיימת על אחד מאמצעי התחבורה האמינים המעטים בעיר כאשר במקביל לא נעשה כלום כדי לתקן את הרכבת התחתית או להקל על עומסי התנועה".
במהלך החודש שעבר אובר שלחה מיילים לכ-5 מיליון תושבי ניו יורק והסבירה כי החלטה בעד הגבלת השימוש בשירותי הסעות שיתופיות תגרום לעליית מחירים, זמני המתנה ארוכים יותר וזמינות נמוכה של נהגים בפרברים החיצוניים של ניו יורק. כל זה כאמור לא עזר ומי ששמחו על ההחלטה של מועצת העיר היו 18,000 חברי ארגון עובדי המוניות בעיר. "ניו יורק היא העיר הראשונה בארה"ב המאפשרת את הכנסת דרישות נהגי המוניות לחקיקה", נכתב באתר הרשמי של הארגון.