בעוד שהפופולריות שלהם הולכת וגדלה, חוקרת הקהילה המדעית את היתרונות הבריאותיים של גרגרי הגוג'י (Goji Berries). הפירות הזעירים מציעים מגוון השפעות חיוביות שנעות בין אנטי אייג'ינג לוויסות רמת הגלוקוז ושמירה על תפקוד תקין של המערכת החיסונית.
מקור גרגרי הגוג'י באסיה, ורבים ביבשת צורכים אותו כבר למעלה מ-2,000 שנה, בשילוב עם עשבי מרפא או כתוסף תזונה. כיום הפרי זמין לרכישה בחנויות מזון בריאות ובאינטרנט.
מסתבר שהפרי מסייע בהגנה על בריאות העיניים. הוא מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון בריאים, שיכולים לסייע בהגנה מפני קרני UV, מפני רדיקלים חופשיים ומפני מתח חמצוני. במחקר שפורסם בכתב העת של האקדמיה האמריקנית לאופטומטריה, נמצא, כי קשישים ששתו מיץ גרגרי גוג'י במשך 90 יום, הגדילו את רמות נוגדי החמצון באופן משמעותי. מחקר נוסף הצביע על כך שהפרי מגן על הרשתית מתאי גנגליונים האחראים לגלאוקומה; מצב שעלול להוביל לאבדן הראייה.
יתרון בריאותי נוסף של הגרגרים הוא התמיכה במערכת החיסונית, נוכח רמות נוגדי החמצון, שמסוגלים להילחם במזיקים, כגון רדיקלים חופשיים. גרגרי הגוג'י מכילים גם כמויות גדולות של ויטמין A וויטמין C, בדומה לפירות יער אחרים, כגון אוכמניות ופטל. הוויטמינים האמורים חיוניים לפעילות המערכת החיסונית ולמניעת מחלות, החל בהצטננות וכלה בסרטן.
בנוסף, הגרגרים מכילים בטא קרוטן, שידוע ביכולתו לשמור על בריאות העור; להפחית גירויים בעור; לווסת את השפעות קרני השמש; ולווסת את תופעת הזדקנות העור. הגרגירים מווסתים את רמת הסוכר בדם. מחקר משנת 2015 הראה, כי הם מאזנים את האינסולין ורמת הגלוקוז בדם. אותו מחקר מצא קשר בין הגוג'י לבין רמה גבוהה של כולסטרול טוב (HDL) בקרב אנשים שאובחנו עם סוכרת סוג 2.
לסיום, יש לציין שגרגרי הגוג'י מסייעים בשיפור מצב הרוח, הפחתת חרדות ומקדמים שינה טובה.