ממשלת פורטו ריקו הודתה היום (חמישי) כי מספר ההרוגים כתוצאה מהוריקן מאריה עומד על למעלה מ-1,400, מספר הגבוה פי יותר מתריסר מן האומדן הרשמי עליו התעקשה במשך חודשים רבים. בטיוטת דו"ח לקונגרס שהעלתה לרשת אומרת ממשלת האי (השייך לארה"ב ותושביו הם אזרחים, אבל אינו מדינה ותושביו אינם רשאים להצביע בבחירות לנשיאות ואינם מיוצגים בקונגרס) כי מספר ההרוגים המתוקן הוא 1,427, וזאת על סמך מסמכים רפואיים גלויים.
עוד נקבע בדו"ח כי 527,000 בעלי בתים דיווחו על נזק לבתיהם וכ-40 בתי ספר נסגרו לצמיתות בשל נזק מבני שנגרם על ידי הסופה. "על אף שאומדן מקרי המוות הרשמי של מחלקת בטיחות הציבור של פורטו ריקו עמד על 64, נראה שהמספר הנכון גבוה בהרבה", מודים כותבי הדו"ח.
המסמך בן 411 העמודים, תחת הכותרת "טרנספורמציה וחדשנות בעקבות הרס: תוכנית שיקום-אסון כלכלית לפורטו ריקו" מפרט את תוכניות ממשלת האי (שסמכויותיה פחותות בהרבה ביחס לממשל של מדינה באיחוד) לשיקום האי, ועל פי אומדנה יזדקקו הרשויות באי לכ-125 מיליארד דולר במהלך העשור הבא בכדי לשקם את הנזקים. נכון להיום הוקצו לפורטו ריקו 36 מיליארד דולר בכספי שיקום אסון פדרליים.
מספר ההרוגים המתוקן מציב את מאריה בשורה אחת עם ההוריקניים הקטלניים בהיסטוריה כמו קטרינה, שגבתה 1,800 קורבנות לאחר שהיכתה בחופי מפרץ מקסיקו ובמיוחד בעיר ניו אורלינס ב-2005. לדברי ג'ורג' האדו, עמית בכיר באקדמיה לעמידות בפני אסונות באוניברסיטת טוליין שבניו אורלינס, ובעברו בכיר בסוכנות ניהול מצבי החירום הפדרלית בממשל קלינטון, אומדן ההרוגים הגדול בהרבה יסייע להבהיר את ממדי האסון שחוותה פורטו ריקו ובכך לתכנן טוב יותר ולהשיג תקציבים שיסייעו לשקם את האי כך שיוכל לעמוד טוב יותר בפני סופות עזות. "מספר האנשים שנהרגו והאופן בו נהרגו צריכים לשחק תפקיד באופן בו יבנו מחדש", אמר.
ממשלת פורטו ריקו ספגה ביקורת על המעטתה במספר ההרוגים מן הסופה, שהכתה באי בעוצמה של 4 מתוך 5, חרשה נתיב של הרס לרוחבו והותירה את רובה המכריע של הגדולה והמאוכלסת בטריטוריות שבשליטת ארה"ב ללא חשמל במשך חודשים. מדובר בהפסקת החשמל הרצופה הארוכה ביותר בתולדות ארה"ב והשנייה הארוכה ביותר בתולדות העולם - ולאלפים באי עדיין אין חשמל, 11 חודשים מאוחר יותר.
ניתוח של מסמכים רשמיים מן האי שבוצע בידי הניו יורק טיימס העריך את מספר ההרוגים ישירות בשל הסופה ב-1,052. במאי התפרסם מחקר של אוניברסיטת הרווארד שהעריך את מספר ההרוגים הישירים ב-800 ואת מספרם של אלה שמתו מאוחר יותר בשל התנאים שנותרו באי חודשים רבים לאחר מכן בעד 8,000 איש.
המושל ריקארדו רוסלו הודה כבר לפני חודשים כי האומדן הרשמי של 64 הרוגים הוא כנראה נמוך, אולם הוא היסס לאשר מספר גבוה יותר עד שיושלמו מחקרים נוספים. ממשלת האי שכרה את אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון לבצע בדיקה יסודית יותר,שתוצאותיה אמורות להתפרסם במהלך חודש זה.
לבד מאלה שנהרגו ישירות מן הרוחות וההצפות, אחרים מתו משום שנמנעה מהם גישה לבתי חולים בשל הצפת הכבישים, לא יכלו לחבר מכונות דיאליזה לחשמל שלא היה זמין ברובו המכריע של האי במשך שבועות רבים, או לא יכלו להתמודד עם הלחץ שבעקבות הסופה ולקו בליבם.
אומדן ההרוגים הנמוך הצית מחאות בסן חואן הבירה והאט את ההתאוששות מפני שישנו מתאם הדוק בין הקצאות כספי שיקום פדרליים למספר ההרוגים הרשמי. השנה הניחו תושבי פורטו ריקו אלפי זוגות נעליים מחוץ לבניין הקפיטול של האי לזכר המתים שלא נספרו.
הוויכוח על מי בדיוק נחשב להרוג כתוצאה מן ההוריקן ניטש מאז היכתה הסופה לפני עשרה חודשים ושלושה שבועות. שתי הצעות חוק הונחו בפני הקונגרס בחודש יוני במאמץ לבסס תקן לספירת הרוגי אסונות טבע.