הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
הקורבן הבא של מלחמת הסחר: ענף הדיג באלסקה
הדיג הוא המעסיק הפרטי הגדול במדינה הצפונית, ומגלגל מיליארד דולר לשנה. השוק הגדול ביותר? סין, כמובן, שבתגובה לסבב מכסי המגן האחרון של הבית הלבן הדביקה תוספת מחיר של 25% על הדגים מצפון-מערב ארה"ב, כולל סלמון הבר של אלסקה, שדווקא נהנה משם מצוין בסין

דייגי אלסקה מורגלים בהתמודדות מול מזג אוויר בוגדני וגלי אוקיאנוס פראיים. כעת הם ניצבים בפני אתגר חדש: מלחמת הסחר של ארצות הברית נגד סין - מדינה שרוכשת דגים מאלסקה בסך מיליארד דולר לשנה, ומהווה את שוק היצוא העיקרי של המדינה ה-49.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


"מה שיקרה הוא שהסינים יפסיקו לקנות דגים מאלסקה" (צילום: Kodak Theater)


בתגובה להחלטת ממשל טראמפ להטיל מכסי-מגן נוספים על מוצרי יבוא מסין, הטילה בייג'ינג בחודש שעבר מכס-מגן בשיעור 25% על דגים ופירות ים מחופי צפון-מערב ארה"ב, כולל דגים מאלסקה. היו אלה רק חילופי המהלומות האחרונים במלחמת הסחר שהנשיא טראמפ הכריז כי יהיה לו קל מאד לנצח בה.

התוצאה עלולה להיות "הרסנית" לתעשיית הדיג של אלסקה, שהיא המעסיק הפרטי הגדול במדינה. כך אומרת פרנסס ליץ', מנכ"לית איחוד הדייגים של אלסקה, ארגון התעשייה הגדול במדינה. "זה לא שוק שניתן להחליף בקלות", אמרה, והוסיפה כי אם תימשך מלחמת הסחר, "מה שיקרה הוא שהסינים יפסיקו לקנות דגים מאלסקה".

המכשול הזה מגיע בזמן לא מתאים במיוחד, לאחר שנים בהן התאמצה אלסקה לחדור לשוק הסיני, ודגיה - במיוחד סלמון הבר - נחשבים לבעלי איכות עדיפה. אבל עם ההתייקרות המשמעותית שיביא מכס המגן, הצרכנים בני המעמד הבינוני הצומח של סין יפנו לדגים של מדינות מתחרות כמו רוסיה ונורבגיה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE