"מה שיקרה הוא שהסינים יפסיקו לקנות דגים מאלסקה" (צילום: Kodak Theater)
בתגובה להחלטת ממשל טראמפ להטיל מכסי-מגן נוספים על מוצרי יבוא מסין, הטילה בייג'ינג בחודש שעבר מכס-מגן בשיעור 25% על דגים ופירות ים מחופי צפון-מערב ארה"ב, כולל דגים מאלסקה. היו אלה רק חילופי המהלומות האחרונים במלחמת הסחר שהנשיא טראמפ הכריז כי יהיה לו קל מאד לנצח בה.
התוצאה עלולה להיות "הרסנית" לתעשיית הדיג של אלסקה, שהיא המעסיק הפרטי הגדול במדינה. כך אומרת פרנסס ליץ', מנכ"לית איחוד הדייגים של אלסקה, ארגון התעשייה הגדול במדינה. "זה לא שוק שניתן להחליף בקלות", אמרה, והוסיפה כי אם תימשך מלחמת הסחר, "מה שיקרה הוא שהסינים יפסיקו לקנות דגים מאלסקה".
המכשול הזה מגיע בזמן לא מתאים במיוחד, לאחר שנים בהן התאמצה אלסקה לחדור לשוק הסיני, ודגיה - במיוחד סלמון הבר - נחשבים לבעלי איכות עדיפה. אבל עם ההתייקרות המשמעותית שיביא מכס המגן, הצרכנים בני המעמד הבינוני הצומח של סין יפנו לדגים של מדינות מתחרות כמו רוסיה ונורבגיה.