מלבד איראן, רוסיה וטורקיה, טראמפ לא שוכח להטיל "סנקציות" גם על יריביו האישיים כאשר הקורבן הטרי הוא ג'ון ברנן, ראש ה-CIA לשעבר ואחד ממבקריו החריפים ביותר של הנשיא. דוברת הבית הלבן, שרה הקבי סנדרס, כינסה הבוקר מסיבת עיתונאים כאשר רבים סברו כי הנושא העיקרי יהיה האמירות האומללות של הנשיא כנגד היועצת לשעבר שלו.
סנדרס הצליחה להפתיע את צוות העיתונאים והעבירה מסר מהנשיא לפיו הוא שולל את הסיווג הביטחוני של ג'ון ברנן כאשר המשמעות של כך היא שטראמפ בעצם מבטל כל קשר אפשרי של ברנן לממשל שלו, כולל אפשרות להיעזר בעת הצורך במי ששימש בתפקיד ראש ה-CIA עד כניסת טראמפ לממשל, בין השנים 2013-2017.
בהצהרה הרשמית שנמסרה ע"י סנדרס נאמר כי "לאחרונה מר ברנן מינף את המעמד שלו כבכיר לשעבר בממשלה עם גישה למידע בעל רגישות גבוהה כדי לפזר האשמות שערורייתיות וחסרות בסיס במקביל להשתלחויות חסרות רסן במדיה על הממשל הנוכחי".
"כראש הזרוע המבצעת ובתור הנשיא, הוענקה לי הסמכות הבלעדית להגן על חומרים מסווגים, לרבות פיקוח על הגישה אליהם. היום, אני ממלא את חובתי: החלטתי להסיר את הסיווג הביטחוני של ג'ון ברנן, לשעבר מנהל סוכנות הביון הלאומית", כך סיים טראמפ לנמק את החלטתו בהודעה הנשיאותית שהקריאה סנדרס.
בחודש שעבר הכריז הבית הלבן כי הוא שוקל לקחת צעד תקדימי זה. בזמנו, רבים העבירו ביקורת על ההודעה, ביניהם יו"ר בית הנבחרים הרפובליקני, פול ריאן. הממשל החליט שלא לעדכן את דן קוטס, ראש המודיעין הלאומי הנוכחי, אודות ההחלטה שהתקבלה היום. לטענתה של סנדרס, ההחלטה נובעת בשל חדירת ה-CIA אל מחשבי הסנאט בזמן כהונתו של ברנן. "גישה כזו אינה הולמת כאשר אותם אנשים [בסנאט] כבר נכנסו לתפקידים בכירים יותר", אמרה סנדרס.
עוד אמרה הדוברת כי הנשיא טראמפ שוקל לפעול באותה הצורה עם אנשי מודיעין ואכיפת חוק שונים, ביניהם ג'יימס קלאפר, ג'יימס קומי, מייקל היידן, סאלי ייטס, סוזן רייס, אנדרו מקייב, ליסה פייג', פטר סטרוק וברוס אור. מה שמשותף לרשימה המכבודת הזו, פרט לעובדי שמדובר באנשי ביטחון, הוא שכולם העבירו ביקורת ציבורית כנגד הנשיא.
כאשר נשאלה אודות החוקתיות של ההחלטה, השיבה סנדרס כי הנשיא "ממלא את תפקידו בהתאם לחוקה", לדבריה. "לנשיא יש האחריות המוגנת בחוקה להגן על מידע מסווג ועל הגישה אליו, וזה בדיוק מה שהוא עושה", היא אמרה לעיתונאים. לדבריה, לא מדובר בניסיון השתקה של מבקרי הנשיא, אך בו בזמן היא לא סיפקה תשובה לשאלה מדוע היועץ לביטחון לאומי לשעבר, מייקל פלין, זוכה לשמור על הסיווג הביטחוני חרף העובדה כי הודה בבית המשפט ששיקר לבולשת הפדרלית, ה-FBI.
ג'ון ברנן לא בזבז זמן והגיב בזעם להחלטה של טראמפ עם ביקורת חריפה נוספת בטוויטר: "הפעולה הזו היא חלק מניסיון רחב יותר של טראמפ לדכא את חופש את הביטוי ולהעניש את מבקריו. אני נאלץ לצערי להזהיר את כל האמריקאים באשר הם, כולל אנשי הביון המקצועיים, על המחיר שיש בלומר את מה שהם חושבים. העקרונות שלי שווים הרבה יותר מהסיווגים, אני לא אתמתן".
גם הדמוקרטים מיהרו לומר את דברם בעניין כאשר אדם שיף, חבר המפלגה הדמוקרטית ונציג קליפורניה בבית הנבחרים ביקר גם הוא את טראמפ בחריפות: "בכך שהוסיף את ג'ון ברנן לרשימת האויבים שלו טראמפ הראה שוב כמה נקמני וחסר ביטחון, שני פגמים מסוכנים באישיות עבור כל נשיא שהוא".