הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
אפילו טראמפ לא יכול לברוח ממנה: גוגל עוקבת גם אחרי הוצאות קמפיינים פוליטיים
החברה הודיעה כי היא מוסיפה לדו"ח השקיפות הדו שנתי שלה סעיפים הנוגעים לפרסום של קמפיינים פוליטיים בניסיון להדוף ביקורות של הרגולציה האמריקאית כי היא לא עושה זאת מספיק. נחשו מי נמצא בראש רשימת המבזבזים הפוליטיים? ניחשתם נכון, הקמפיין של טראמפ משאיר אבק לכל השאר

בסוף חודש יוני פורסם כי טוויטר ופייסבוק יאפשרו הצגת מידע מפורט יותר בנוגע להוצאות פוליטיות, עם דגש על הוצאות פרסום לצורך קידום קמפיינים כאשר כל זאת בעקבות ביקורת של הרגולטור כי הן לא עושות זאת מספיק. היום הודיעה גוגל בדו"ח השקיפות הדו שנתי שלה כי היא מצטרפת למהלך וחושפת כמה כסף פוליטי מוזרם לפלטפורמות שלה.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


כבר לא חוששת להציג גם נתונים של הוצאות פוליטיות (צילום: רויטרס)


המשמעות היא שמשתמשי גוגל יוכלו לראות הרבה יותר מידע על כמות הכסף המבוזבז על פרסום לצרכים פוליטיים ומי קונה מודעות בחירות במנוע החיפוש הענקי. הנתונים החדשים המוצגים כעת בגוגל מאפשרים לראות כי הקמפיין הפוליטי היקר ביותר הוא זה של הנשיא המכהן, דונלד טראמפ לקראת בחירות 2020 ("Trump Make America Great Again") עם הוצאות של 629 אלף דולרים, כ-200 אלף מעל המקום השני, הקמפיין של One Nation.

המועמד הדמוקרטי הגבוה ביותר ברשימת המבזבזים הוא בטו או'רורק עם סך הוצאות של 266 אלף דולרים. שם המדינה והמפרסם הם הכלים המובילים לחיפוש אך גוגל מציעה אפשרויות נוספות לחיפוש במאגר החדש.


מקום ראשון ברשימת המבזבזים: הקמפיין של טראמפ (צילום: GC images) 


בגזרת המדינות המוציאות את הסכומים הגדולים ביותר על פרסומות פוליטיות, פלורידה נמצאת בראש הטבלה עם קרוב ל-1.15 מיליון דולר כאשר אחריה אפשר למצוא את טנסי עם 593 אלף דולר ואוהיו עם קצת מעל 555 אלף. הפוליטקאים של ורמונט הם הצנועים ביותר עד כה עם הוצאות של 4,000 דולר בלבד. הנתונים בגוגל מציגים את כל המפרסמים שהוציאו 500 דולר ומעלה על מודעות פוליטיות החל מה-31 במאי ואילך.

גוגל הודיעה כי תעדכן את הנתונים מדי שבוע ותאפשר לציבור לראות פרסומות חדשות המועלות לאינטרנט וגם מפרסמים חדשים המריצים קמפיינים פוליטיים. לרשות משתמשי מנוע החיפוש עומדת ספריה של סרטוני הפרסומות של המפלגות השונות ועל כל סרטון מצוין מי שילם עליו, מה הסכום שהוצא עליו ומתי הוא הועלה למאגר.


צילום: Gizmodo


בבלוג שפרסמה גוגל לרגל השקת מאגר הנתונים החדש של הוצאות פוליטות בארה"ב צוין כי "חוקרים, קבוצות פיקוח פוליטי ואזרחים פרטיים יכולים להשתמש בנתונים כדי ליצור טבלאות, רשימות, גרפים או כל אמצעי עזר ויזואלי אחר של פרסומות פוליטיות בשירותי Google Ads".

עוד נכתב בבלוג כי "לקראת בחירות האמצע של 2018 בארה"ב השקנו גם כלים חדשים העוזרים להגן על קמפיינים פוליטיים, לספק לבוחרים מידע מדויק ולהעלות את השקיפות בפלטפורמות שלנו, ואנו נמשיך לעשות זאת גם בעתיד".


50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE