מערכות החדשות ברחבי הארץ חוברים יחד לקריאה ברורה מול הנשיא דונלד טראמפ והמלחמה שלו נגד מה שהוא מכנה “fake news”, והטענות שלו כי העיתונאים הם אויבי הציבור.
הבוסטון גלוב קרא למערכות העיתונים בכל רחבי הארץ להצטרף אליו ולעמוד מול ההתבטאויות של טראמפ, באמצעות פרסום מאמרי מערכת בנושא, היום (חמישי). כמה עיתונים הקדימו את פרסום הטורים והעלו אותם לדפוס כבר אתמול. כ-350 מערכות חדשות הודיעו כי ישתתפו במפגן הכוח מול הנשיא. כך טוענת מרג'ורי פריצ'ארד, עורכת משנה בגלוב.
הפוסט-דיספאץ' מסנט לואיס כינה את העיתונאים "הפטריוטים האמיתיים", השיקגו סאן-טיימס כתב כי ככל הנראה רוב האמריקנים יודעים שטראמפ מדבר שטויות. עיתון אחר כתב שהוא מקווה שהנשיא יפסיק, "אך אנחנו לא עוצרים את הנשימה בינתיים".
"אנחנו מקווים שתומכי הנשיא יבינו מה הוא עושה - עורך מניפולציות באמת כדי להשיג את מה שהוא רוצה", נכתב בעיתון בקרולינה הצפונית.
כמה עיתונים פנו להיסטוריה כדי להדגיש את הנקודה שלהם. האליזבטאון אדבוקט, שבאליזבטאון, פנסילבניה, השווה את חופש העיתונות של ארצות הברית לזכויות שהובטחו, אבל לא קודמו, בברית המועצות לשעבר.
הניו יורק טיימס פנה לציבור וקרא לו לתמוך בעיתונאים: "אם לא עשיתם זאת עדיין, אנא מכם הירשמו לעיתונים המקומיים שלכם - שבחו אותם כשלדעתכם הם עושים עבודה טובה, ובקרו אותם כשאתם חושבים שהם יכלו לעשות טוב יותר. כולנו יחד בתוך זה".
יש גם מי שהתנגד לנימה של הניו יורק טיימס. הוול סטריט ג'ורנל, שהודיע שלא ישתתף בחזית האחיזה נגד טראמפ, פרסם טור דעה של ג'יימס פרידמן שטען כי הניסיון של הטיימס עשוי דווקא לפגוע בחירות העיתונאית שהוא מבקש לעצמו. הוא הוסיף כי לטראמפ יש את חופש הביטוי המלא - ממש כמו לעיתונאים עצמם.
"בזמן שכולנו מסכימים שתיוג עיתונאים כאויבי הציבור, ותיוג מקצוע העיתונאות כ"פייק ניוז" פוגע בתעשייה שלנו והרסני לדמוקרטיה. עם זאת, תגובה מאורגנת של של גופי תקשורת עצמאיים - ואפשר גם להגיד 'מיינסטרים' - יוצר מצג כאילו אנחנו מאוחדים נגד הנשיא הרפובליקני", נכתב בבולטימור סאן.