קיום יחסי מין פעמיים עד ארבע פעמים בשבוע יכול להקטין את הסיכון לסרטן הערמונית. אך גברים שיש להם מספר גבוה של פרטנרים נמצאים בסיכון גבוה יותר. כמו כן, מי שקיימו יחסי מין בגיל צעיר יותר צפויים להיות בסיכון גבוה יותר לחלות.
חוקרים מאוניברסיטת סיצ'ואן בסין, ניתחו נתונים של 55,490 גברים מ-22 מחקרים קודמים. הם מצאו שהסיכון לגידול בערמונית מתחיל לצנוח ככל שתדירות קיום יחסי המין עולה ואז, עם העלייה במידת התדירות, גם הסיכון עולה שוב.
הרמה האופטימלית לצמצום הסיכון עמדה על בין פעמיים לארבע פעמים בשבוע, כשהסיכון היה נמוך בעשרה אחוז מהממוצע. אוננות סיפקה תוצאות חיוביות דומות.
הסיכון לסרטן הערמונית עלה בעשרה אחוזים עם כל עשר נשים עמן קיים הגבר יחסי מין. הסיכון ירד בארבעה אחוזים עם כל עליה של חמש שנים בגיל בו התרחש המגע המיני הראשון.
מידה מתונה של קיום יחסי מין נחשבת לבריאה, משום שהיא "מנקה את הצינורות" במערכת הרבייה הגברית. אך הסיכון לסרטן הערמונית עולה, כאשר קיים ייצור מוגבר של הורמוני מין. גם קיום יחסי מין עם פרטנרים רבים יכול להגביר את הסיכון למחלה.
לדברי החוקרים, גברים שקיימו יחסי מין עם פחות אנשים, עם מגע מיני ראשון בגיל מבוגר יותר ושמקיימים יחסי מין בתדירות קבועה ומתונה נמצאו בסיכון נמוך משמעותית לסרטן הערמונית.
החוקרים סבורים, כי שינויים במאפייני הפעילות המינית יכולים להיות יעילים בצמצום הסיכון לחלות.