כבר אין צורך כלכלי לחסוך בדלק, כך הודיע ממשל טראמפ במסגרת מדיניות חדשה שעשויה להפסיק עשורים רבים של קמפיינים ממשלתיים נגד מכוניות זוללות דלק, ותכניות אחרות לחיסכון בדלק מזהם.
העמדה הועברה במזכר שפורסם בחודש שעבר במסגרת התמיכה של וושינגטון להקל על סטנדרט שמודד מרחק מול צריכת דלק של רכבים. הממשלה העלתה את המזכר לאינטרנט מבלי להודיע על כך. רק כעת הציפו ארגונים ירוקים את המזכר לידיעת הציבור.
העליה בגז הטבעי ובתחליפי דלקים אחרים צמצמו את הצורך בנפט מיובא, "שהשפיע בתורו על הצורך לחסוך באנרגיה", כתב משרד האנרגיה. המזכר גם ציין לטובה את "מהפכת הפרקינג" (הפקת נפט מפצלי שמן) שהתרחשה לפני עשור והובילה לפיתוח שדות נפט נוספים. לדברי המשרד, הפרקינג העניק למדינה "גמישות גבוהה יותר מבעבר בנוגע למשאבי הנפט שלנו, ולפחות דאגה".
כעת, לאחר פרסום המזכר הזה, הממשל תוקף באופן רשמי חקיקה שנועדה להביא להפחתת צריכת הדלק, אפילו חקיקה של הקונגרס, כמו קביעת סטנדרט המיילים. המזכר לא התייחס לשינוי אקלים, למרות שהעולם המדעי קובע כי תחבורה היא הגורם הגדול ביותר לתופעה.
הנשיא דונלד טראמפ העמיד את עניין שינוי האקלים תחת סימן שאלה, ואימץ את הסיסמא של "עליונות אנרגטית" כיעד לאומי. הוא קרא להקל במה שהוא מכנה "הרגולציה המכבידה" על תעשיית הנפט, הגז והפחם. הוא גם ביטל את התכנית של אובמה לאנרגיה נקייה.
למרות העלייה ביכולות הפקת הנפט, הממשל ממשיך לדרוש "לנצל את האנרגיה בחוכמה". כך הוסיף משרד האנרגיה, אך לא הרחיב.
"זה כמו לבוא ולומר 'אני איש שמן, ומחירי האוכל ירדו - הגיע הזמן לחזור לאכול'", אמר טום קלוזה, חוקר שווקי נפט בחברת "Oil Price Information Service". שון דנהיו, עורך דין של הקרן להגנת הסביבה מוסיף ואומר: "אם אתה חושב שדלקים מאובנים גורמים לפגיעה באטמוספירה, תתייחס לזה אחרת.. יש מחיר כבד לחיים ראוותניים".