חלק גדול מאלה המסיימים התואר בארה"ב, וזה נכון כנראה גם בישראל, בוחרים לבסוף לעבוד בתחום אחר שיכניס להם יותר כסף. מי שמתעקש להמשיך בתחום אותו הוא למד בקולג', לפעמים נאלץ להסתפק בשכר לא גבוה במיוחד אז בין אתם לפני לימודים או במהלכם, לשכת הסטטיסטיקה האמריקאית הכינה לכם דו"ח מפורט של העבודות המציעות את השכר הנמוך ביותר לבוגרי קולג'.
אם חשקה נפשכם לעבוד כיועצי נישואים ויש לכם תואר שני, אתם במצב הכי פחות גרוע וזה דווקא יכול להיות די משתלם כלכלית לעבוד במשרה המדורגת במקום ה-30 מבין המשרות הפחות מתגמלות לבוגרי קולג'. השכר השנתי הממוצע: כ-49 אלף דולר. מעצבים גרפיים, אנשי סאונד ומולטימדיה וגם מארגני אירועים, כנסים ופגישות מדורגים במקומות גבוהים ברשימה עם שכר שנתי ממוצע של כ-48 אלף דולר.
ברוב המשרות בארה"ב הדורשות תואר קולג' השכר השנתי הממוצע הוא כ-65 אלף דולר, בהשוואה לשאר המקצועות בהם השכר הממוצע הוא כ-37 אלף דולר לשנה. למרות זאת, הרבה בוגרי תואר שעדיין אין להם ניסיון ונכנסים למשרה הראשונה בתחום שלהם לא מגיעים לאזור ה-65 אלף דולר לשנה ומסתפקים בשכר שנתי ממוצע של כ-50 אלף דולר.
בחזרה לרשימה ולמקום הראשון והלא מחמיא במיוחד, שם נמצאת משרה של מחוקק המספקת שכר שנתי ממוצע של כ-25 אלף דולר. במקומות 2-5 אפשר למצוא תפקידים כמו מורים, עובדי דת, מאמנים וסקאוטים וקרייני רדיו וטלוויזיה. מסתבר שלא רק בישראל מורים מקבלים שכר נמוך כאשר בארה"ב מורה מרוויח בממוצע לשנה כ-30 אלף דולר.
העשירייה הראשונה כוללת גם את משרות כגון עוזרי הוראה בלימודים גבוהים, יועצי שיקום וכתבים. בין מקומות 10-20 עם שכר שנתי ממוצע הנע בין 40 ל-46 אלף דולר אפשר למצוא תפקידים כגון פקחי סביבה, עובדים סוציאליים המתמחים בבריאות נפשית או בענייני משפחה, יועצי קרדיט וטכנאי מעבדה.