מתוקף היותה רשת חברתית ענקית עם כ-335 מיליון משתמשים בחודש, זה די צפוי שיהיו כאלה שינסו להפיץ בה מסרים פוגעניים ובלתי הולמים אך בתקופה האחרונה זו הפכה לבעיה של ממש עבור טוויטר. הפרשה האחרונה הייתה זו של המגיש הגזען אלכס ג'ונס שהעלה אינספור תכנים פוגעניים ומסיתים ונחסם ע"י פייסבוק ויוטיוב אך לא ע"י טוויטר שנכנעה רק בשלב מאוחר מאוד ולאחר ביקורות קשות שספגה.
מנכ"ל טוויטר, ג'ק דורסי מנסה להרגיע את הלהבות ומבהיר כי רשת הציוצים כן מעוניינת לעשות שינוי לטובה: "אנחנו עושים הרבה יותר פעולות מבעבר, אך הרבה מהן המשתמשים לא יכולים לראות". דורסי הודה כי דברים שהוא בעצמו יכול לשפר: "אני לא עשיתי מספיק כדי שנהיה שקופים יותר, זה עלי. אני צריך לשקף את המטרות שלנו בפני המשתמשים בצורה טובה יותר".
דורסי הבהיר כי דרוש תהליך ארוך טווח על מנת להגיע לשינוי ממשי, אך לא ציין לוח זמנים לתהליך שכזה ובאילו פעולות החברה מתוכננת לנקוט. אחת ההשערות גורסת שטוויטר תאפשר לעקוב אחרי נושאים או האשטגים במקום רק אחרי פרופילים כאשר צפוי להיות שינוי גם בכפתור ה"לייק".
הסוגיה הבוערת ביותר איתה נאלץ להתמודד דורסי בראיון המיוחד שהעניק לרשת סי.אן.אן הייתה הסערה הפוליטית במרכזה עומדת החברה. "אנחנו לא עושים שום דבר המושפע מדעות פוליטיות או אידיאולוגיות כאלה ואחרות, נקודה", אמר דורסי בצל הציוץ של הנשיא טראמפ שטען כי רשתות חברתיות מפלות לרעה את הרפובליקנים.
"אנו בוחנים התנהגות בתכנים שעולים אצלנו, לא דעות פוליטיות. אנו שואפים להראות שאנו לא מוסיפים את הדעה האישית שלנו שאני מודה כי היא נוטה יותר לשמאל וזה חשוב לחלוק זאת עם אנשים כדי שיבינו אותנו. אנחנו צריכים לנתק את כל הדעות שלנו ממה שאנחנו עושים ומהמדיניות שלנו".
הפרשיות האחרונות גרמו למנייה של טוויטר לצנוח בחודש שעבר כאשר החברה ייחסה זאת לניסיונותיה "לנקות" את האתר מתכנים בלתי הולמים ודורסי הבהיר כי הוא מכוון לשיח בריא יותר ולשם כך הוא נעזר בקבוצות מחקר שיסייעו לו למדוד את איכות התכנים ולנסות לבנות תוכנית שתמגר את התופעה: "אנו רואים כמה זה נחוץ ונכון עבורנו ואנחנו נספוג את הנזק בטווח הקצר", אמר דורסי שהביע רצון כי גם המשקיעים יביטו עוד צעד אחד קדימה לעבר מה שצפוי להיות בטווח הארוך.