עד כה ההסלמה האחרונה ביחסים בין איראן לארה"ב נשארת בגדר מלחמה מילולית בלבד, אך האיומים שנשמעו היום מצד שני הצדדים יכולים לרמז כי בעתיד הנראה לעין המאבק יעבור לשדה קרב מסוכן הרבה יותר. היום (רביעי) איראן איימה בתקיפות על יעדים אמריקאים וישראלים בתגובה ליועץ הביטחון הלאומי של ארה"ב, ג'ון בולטון, שהבטיח במהלך ביקורו בישראל כי בוושינגטון לא יסתפקו בסנקציות כלכליות על איראן וינקטו בצעדים נוספים כדי להפעיל "לחץ מקסימלי" על טהרן.
בולטון לא פירט מעבר לכך והשאיר את פירוש ההבטחה הזו פתוח להרבה כיוונים, בטהרן ראו את הדברים הללו כאיום בתקיפה מצד ארה"ב והבהירו כי גם להם יש את הכלים להחזיר אש. אחמד חטאמי, אחד ממנהיגי הדת במדינה, המקורב לאייטולה עלי חמינאי אמר במהלך תפילות חג הקורבן באיראן כי "המחיר של מלחמה עם איראן יהיה גבוה מאוד עבור אמריקה".
"הם יודעים שאם הם יחליטו לפגוע באיראן ואפילו בצורה הקלה ביותר, גם ארה"ב וגם בעלת הברית העיקרית שלה באזור, המשטר הציוני (ישראל) יהיו מטרות לפגיעה שלנו". משמרות המהפכה של איראן, הכוח הצבאי הגדול במדינה, הודיעו כי לא ייכנעו ללחץ מצד ארה"ב להפסיק את תוכנית ייצור הטילים וימשיכו לשדרג את היכולות ההגנתיות שלהם כאשר במקביל שלחו מסר גם לירושלים וטענו כי יש להם טילים היכולים להגיע לשטח ישראל והם ישתמשו בהם במידה ויותקפו ע"י ארה"ב.
חמינאי בעצמו נשמע בטוח למדי בשבוע שעבר ביכולות הצבאיות של איראן וטען כי בוושינגטון חוששים מהן: "לא תהיה שום מלחמה, אנחנו מעולם לא פתחנו במלחמה והם לא ירצו להתעמת עם הצבא האיראני".
מאז ההודעה של טראמפ כי ארה"ב פורשת מהסכם הגרעין עם איראן החלה מסכת בלתי נגמרת של השמצות ואיומים מצד שני הצדדים כאשר לפני כחודש כבר הגיע מסר דומה מטהרן בדמות איום של מפקד כוחות אל-קודס האיראנים, קאסם סולימאני שהזהיר את טראמפ מפני מלחמה, שלדבריו "תהרוס את כל מה ששייך לו".
איראן אף שלחה מסר מוחשי יותר מוקדם יותר החודש עם ניסוי של טיל בליסטי שנערך בשיתוף פעולה של משמרות המהפכה והכוחות הימיים של איראן, מהלך שבוושינגטון היו בטוחים שנעשה כתגובה לסנקציות האמריקאיות: "זה די ברור שהם מנסים להעביר לנו מסר בנוגע ליכולות שלהם כאשר אנו מתקרבים למועד חידוש הסנקציות".
יועץ הביטחון הלאומי, ג'ון בולטון הוסיף במהלך ביקורו היום (רביעי) בישראל מסר מרגיע מצד אחד אך החלטי מצד שני לעבר איראן: "אין ספק שארה"ב רוצה לפתור את העניין הזה בצורה שלווה אך אנחנו מוכנים לכל התנגדות שאיראן עלולה לייצר". חידוש הסנקציות על איראן בתחילת אוגוסט השפיע על תעשיית הרכב, מוצרי פלדה ומתכות אחרות וגם על רכישת דולרים אמריקאים, במה שיכול להשפיע רבות על הכלכלה באיראן. השלב הבא ביישום הסנקציות האמריקאיות צפוי להגיע בנובמבר ולהשפיע על הבנקים באיראן ועל ייצוא הנפט.