שינה לא מספקת גורמת להפסדים כלכליים המצטברים לסך של למעלה מ-400 מיליארד דולר בארצות הברית בלבד, וגורמת לאיבוד של 1.23 מיליון ימי עבודה מדי שנה. ההשפעה של שינה לא מספקת על הכלכלה בארצות הברית עולה בהרבה מעל לזו שנרשמת במדינות מתועשות אחרות. יפן מפסידה 134 מיליארד דולר מדי שנה. כך עולה מנתונים שניתחו חוקרים בחברת RAND.
מספר האנשים שישנים פחות שעות מהמומלץ הולך וגדל. בין 20 ל-30 אחוז מהעובדים במדינות המפותחות בעולם מתלוננים על מחסור בשינה על בסיס יומי. שינה לא מספקת הפכה לתופעה מקובלת על קהילות של עובדים בעולם ונחשבת לחלק בלתי נפרד מהחיים. לדברי החוקרים את הנושא, שינה הפכה לפינוק.
ברמה שלא ניתן לכמת באופן מדויק, החוקרים טוענים ששינה לא מספקת מפחיתה את ההתנהלות הבטיחותית ואת הפרודוקטיביות של העובדים. החוקרים קשרו בין אירועים מסוכנים, כגון תאונת מעבורת החלל צ'לנג'ר לבין טעויות אנוש, שנגרמות כתוצאה ממחסור בשינה. לטענת החוקרים, מדובר בבעיה שמתרגמת לעלויות עצומות. בהמשך לכך, הם סבורים, כי מדובר בקריאה למתן את הסבל הנגרם לאנשים הסובלים ממחסור בשינה וגם בקריאה לצמצם את הנזק הכלכלי.
ככל שכוח העבודה הופך להיות תחרותי יותר, המעסיקים חייבים להכיר בשינה לא מספקת כאיום על הפרודוקטיביות של החברה. עובדים שישנו היטב הם יעילים יותר, הם נוטים להיות בריאים יותר ולהרגיש מרוצים יותר. יותר אנשים צריכים להיות מודעים לגבי חשיבות שעות השינה וההיגיינה בגיל צעיר. בדרך כלל, ניתן לעקוב אחר דפוסי שינה שנוצרו בגיל צעיר באמצעות הרגלי שינה גרועים בגיל העמידה.
החוקרים טוענים, כי יש לשנות את התודעה הציבורית בעניין שינה לא מספקת. התפישה לגבי שינה אמורה להיות חיובית כחלק מאורח חיים בריא ופרודוקטיבי.